luni, 27 iulie 2009

"Un pas mic pentru om..." nu-i apartine lui Armstrong


Faimoasa fraza rostita de astronautul Neil Armstrong pe 20 iulie 1969, in momentul in care a iesit din Modulul Eagle si a pasit pe suprafata Lunii, "Acesta este un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire", nu a fost o replica spontana, ci a apartinut - de fapt - unui cercetator britanic.

La 40 de ani de la istoricul eveniment, cel care a produs, de fapt, faimoasa fraza, un cercetator acum in varsta de 73 de ani, a rupt tacerea si a marturisit imprejurarea in care s-a gandit la cuvintele oportune pe care primii oameni care ajung pe Luna ar trebui sa le rosteasca intr-un moment atat de solemn. Omul de stiinta Gary Peach lucra la o baza de cercetari din Australia, in zilele premergatoare lansarii misiunii Apollo 11. Cu doar o zi inainte de lansarea misiunii Apollo 11, Peach a fost abordat de Peter Monkton, Directorul departamentului Network Support Facility, un american care era in legatura permanenta cu baza americana de la Huston, care coordona misiunea.

Monkton l-a intrebat pe Peach daca exista probleme tehnice, iar acesta i-a spus ca totul merge ok. Apoi i-am marturisit ca "sunt ingrijorat de primele cuvinte pe care astronautii le vor rosti cand ajung pe Luna.” declara Peach. “M-am gandit ca fiind americani, s-ar putea sa fie coplesiti de moment si sa rosteasca ceva de genul <> si i-am marturisit colegului american ca asemenea cuvinte nu ar fi demne sa fie mentionate pentru eternitate in cartile de istorie. Apoi, Monkton m-a intrebat daca as fi in locul astronautilor, ce as spune eu. M-am gandit cateva secunde si i-am raspuns <> Dupa aceea, Monkton a iesit din camera si a transmis fraza celor de la Houston” isi incheie Peach marturisirea.

Pe 20 iulie 2009 s-au implinit 40 de ani de la aselenizare, 40 de ani de cand omul a pus piciorul pe Luna. Aniverseaza evenimentul alaturi de DESCOPERA.ro.

sursa: http://www.descopera.ro/

duminică, 26 iulie 2009

Sex cu vedete: vis sau coşmar?


Sunt frumoase. Arată de-ţi lasă gura apă. Ai zice că vei avea parte de noaptea vieţii tale. Dar…

O iubesc pe Scarlett Johansson”, îmi spune Vlad, (22 de ani). “Cred că e o femeie plină de viaţă, o femeie incredibilă, pasională. Încă am erecţie când mi-o amintesc în Match Point. Comparativ cu ea, prietena mea Adina e o vrabie cenuşie.” Vorbeşte, desigur, de o fată care nu poate fi definită drept regina frumuseţii, dar nu e deloc urâtă şi care, cu puţin efort, ar putea arăta foarte bine. Şi, ce e mai important, ţine cu adevărat la el. “Da, şi mama ţine cu adevărat la mine”, bombăne Vlad. “Dar eu, când spun cuvântul femeie, îmi imaginez pe cineva superb, cu un corp perfect, haine care să-i stea incredibil, pe cineva care să umble pe tocuri înalte de parcă s-ar fi născut cu ele. Pe cineva care să mă fascineze.”
Numere (da’ nu din alea care ne plac)
Vlad nu e singurul care oftează în secret după o divă. Conform unor statistici, 75% din bărbaţi şi 84% din femei au fost, la un moment dat, «îndrăgostiţi nebuneşte» de o celebritate: o vedetă a filmului, a muzicii sau a sportului. Ba, 68% din bărbaţi şi 73% din femei au recunoscut şi faptul – aberant, trebuie să recunoaştem – că au respins sau neglijat o persoană reală, care li se părea mai puţin atrăgătoare decât starul la care visau.
“E incredibil”, a izbucnit Andreea, 19 ani. “Nu am cum să concurez cu Beyoncé, îmi pare rău.” Şi, conform site-urilor de poze reale / poze artistice ale vedetelor, pe care mi le trimit colegii pe messenger chiar în clipa în care eu scriu aceste cuvinte, nici măcar Beyoncé Knowles nu are cum să concureze cu Beyoncé Knowles…
Sex-appeal-ul: o simplă iluzie?
Nu este un secret nici pentru fanii cei mai chinuiţi de obsesii faptul că imaginea vinde produsul. Şi atunci, există o echipă care îşi câştigă pâinea datorită felului în care flutură în vânt părul nimfei Mariah Carey – dacă nu ţi-a luat pasiunea minţile, nu ai cum să nu te întrebi de unde vine vântul care pare să o însoţească peste tot –, datorită surâsului plin de “vino-şi-trage-mi-o-aici-şi-acum” al încă voluptuoasei Pamela Anderson, datorită formelor unduitoare ale “păpuşilor pisicoase” – Pussycat Dolls. Toţi am înghiţit în sec, sau poate că am salivat, sau poate ne-am masturbat frenetic după ce am văzut celebra scenă de sex din Basic Instinct. (Bineînţeles, vorbesc de cel cu Michael Douglas, nu de sequel-ul jenant care ne-a vindecat definitiv de obsesia pentru Sharon Stone!). Toţi am dat Păcatul originar pe repede înainte, să ajungem mai repede la apoteotica scenă de sex. Şi toţi ne-am bosumflat în clipa în care am descoperit că ne-am dus degeaba la Bodyguard, pentru că nu există nicio scenă explicită a pasiunii dintre Costner şi înnebunitoarea, pe atunci, Whitney Houston.
Păcat că, din când în când, divele respective mai apar pe plajă, în câte-o postură dizgraţioasă, sau prin oraş, în nişte haine pe care până şi lui nea Costel, portarul, i-ar fi jenă să le poarte. Sau cu câte o vânătaie pe la ochi. Sau ieşind la patru dimineaţa de la un club, cu machiajul scurs pe faţa desfigurată de alcool. Şi cusătura cu aţă albă devine brusc vizibilă.

Fantezia, bat-o vina!
Şi totuşi, ideea sexului cu o vedetă ne face sângele să dea în clocot. Cu cât aceasta intră mai mult în gura ziarelor, cu atât în-nebunim de dorinţă. “Aş fi dispus să fac chestia aia ruşinoasă cu Paris Hilton la orice oră din zi şi din noapte!”, subliniază Mihai (27 ani, economist). “Mi se pare cu atât mai excitantă cu cât comite o tâmpenie după alta. Nu pot decât să îmi imaginez scenarii nesfârşite de sex cu ea.” “Nu m-am îndrăgostit cu adevărat de Britney Spears decât în clipa în care a avut prestaţia aia jenantă de la Gala MTV. Mi-a stârnit pe loc imaginaţia: mă visam penetrând-o violent într-o saună şi îi vizualizam şunculiţele cutremurându-se în ritmul sălbatic în care i-o trăgeam”, mărturiseşte, jenat, Tudor (40 de ani, manager), apoi continuă: “Am destule cunoştinţe dolofane, dar niciuna nu îmi inspiră chestia asta. Pentru că niciuna nu este Britney”. Ce era să zic? O, da, şi eu am avut prima fantezie sexuală cu Michael Jackson după ce i-a căzut pentru prima oară nasul? Mi-am imaginat cum ar fi fost să-l piardă între… cearşafurile mele?
Alte exemple pot fi găsite pe toate site-urile de fantezii erotice scrise de utilizatori, în orice limbă a acestui pământ. Fiecare are secţiunea Celebrităţi. Doldora de clipe de pasiune fictivă cu toţi aceia cărora le lingem posterele din reviste, sau jpeg-urile pe ecranul calculatorului.

Dar dacă ajungem să o facem?
Foarte bine, profitaţi de ocazie. De ce să nu vă faceţi damblaua dacă vedeta voastră preferată e la câţiva centimetri de voi, disponibilă şi surâzătoare? “Ei, la dracu”, bombăne Iulian (30 de ani, programator). “Când eşti fată, e uşor. Dar când eşti băiat, nu ai nicio şansă să te apropii de o tipă cât de cât celebră. Poate dacă eşti miliardar.”
Dar MAXIM, după câte se ştie, face orice pentru cititorii săi. Şi nu a fost uşor, dar a găsit câţiva subiecţi de ambele sexe, care au făcut-o, şi care sunt dispuşi să dea detalii.
“A fost foarte naşpa”, spune Claudia, 23 de ani, despre experienţa ei cu un cântăreţ celebru, pe care l-a vânat până când l-a nimerit din zbor. “De cum am intrat în garsoniera lui, m-a împins în genunchi, şi-a desfăcut fermoarul de la pantaloni şi a încercat să mi-o îndese în gură. Fără niciun fel de preambul. Chestie mai naşpa nu cred că putea să se întâmple.”
“Mie îmi plăcea sportivul ăsta”, spune Ana-Maria. “Era extrem de atrăgător, avea un trup care părea sculptat în marmură. Am crezut că voi avea parte de noaptea cea mai pasională pe care mi-o puteam imagina. Dar nu am avut parte decât de un pahar de vodcă, o acuplare rapidă şi monotonă, fără preludiu, şi de un «Scuze, sunt obosit, o să te rog să pleci» după ce s-a terminat totul. Nici măcar nu eram furioasă pe el; eram supărată pe prostia mea.”
“Am cunoscut-o pe actriţa asta absolut superbă, care îmi plăcea mult”, spune Mircea, 35 de ani. “M-a surprins interesul pe care mi l-a arătat. Ce-i drept, a băut exagerat de mult, dar am încercat să trec cu vederea acest lucru. Ei bine, dă-mi voie să îţi spun că o divă în pat e mai nasoală decât o roabă de cărbuni pe care o împingi la deal. Stă pur şi simplu şi se aşteaptă să faci tu totul. Nici prin minte nu i-ar trece să îţi arate că se bucură de ceea ce îi oferi. Iar despre ceea ce ar putea face ea pentru tine, nici nu are rost să discutăm”, dă el dezamăgit din mână. “Vedetismul e echivalent, din punctul meu de vedere, cu egoismul. Nu aş mai face aşa ceva nici pe bani.” Şi totuşi, conchidem noi, e cel mai bine să treci măcar o dată printr-o asemenea experienţă. De-abia după aceea înveţi să apreciezi cu adevărat sexul cu persoana care te iubeşte.

sursa : http://www.maxim.ro/

Contact sexual dureros?

Multe femei suferă din cauza durerilor la contactul sexual. Pentru unele femei este o fază trecătoare, însă, în alte cazuri, durerea devine prezentă la fiecare partidă de amor. Terapeutul în psiho-sexologie, Paula Hall, ne explică cum se instalează acest discomfort și ne dă câteva sfaturi despre cum să îl depășim.

Lipsa excitării

Este, de departe, cel mai comun motiv pentru care avem dureri la penetrare. Când corpul unei femei este pregătit pentru sex, vaginul se mărește atât în lungime, cât și în lățime. În acest timp, se lubrifiază, astfel se evită frecarea. Dacă nu ești excitată, nu vei putea avea un contact sexual plăcut. În schimb, dacă ești excitată și penetrarea tot este dureroasă, consultă un ginecolog ca să te asiguri că nu suferi de vreo afecțiune care să îți provoace astfel de neplăceri.
`Cercul` durerii Problema cu durerea este că blochează excitarea. Și, evident, lipsa excitării duce la mai multă durere. Multe femei se văd prinse într-un cerc al durerii - dacă au avut contacte sexuale neplăcute, le este frică de durere. Frica de durere blochează excitarea, lipsa excitării provoacă mai multă durere și tot așa.

Câteva sfaturi

Relaxează-te. Este cel mai important lucru pe care îl poți face. Fă o baie, respiră profund și cumpără-ți tot felul de obiecte care să îți inducă o stare de relaxare: muzică special destinată, lumânărele sau ce îți dorești tu. Rezolvă-ți problemele din cuplu. Trebuie să te asiguri că atât mintea, sufletul cât și trupul sunt doritoare de sex. Dacă ești nemulțumită de ceva cu partenerul, rezolvă problema înainte de toate. Fă exerciții fizice cu pelvisul. Asta va crește fluența de sânge în zona genitală și vei fi mult mai receptivă la orice senzație de excitație fizică. Bucură-te de sexualitatea ta. Nu te grăbi și lasă-ți corpul să se concentreze asupra senzației atingerii. Lubrifiază-te. Este important pentru că-ți induci mai repede starea de excitație. Poți păstra un tub de lubrifiant sub pat. Stimulează-ți sistemul nervos. Fă exerciții, uită-te la filme de groază, dă-te în parcul de distracții în roller coaster - de fapt, fă orice lucru care îți ridică nivelul adrenalinei și ritmul cardiac. Cercetătorii susțin că trupul va fi mult mai receptiv, sexual vorbind, 15 - 30 de minute mai târziu.

Vorbește cu un ginecolog

Nu te speria dacă niciuna din sfaturile de mai sus nu au funcționat în cazul tău. Dacă te confrunți de multă vreme cu acele dureri, trebuie să te asiguri că nu e nimic grav. Este probabil ca acel ceva ce îți provoacă durerea să poată fi tratabil, odată descoperit de cine trebuie. Ar trebui să consulți un ginecolog sau un terapeut în psiho-sexologie. Probabil îți va adresa astfel de întrebări: -Simți durere profund, în vagin, sau superficial? -Durerea este pe o parte sau pe ambele? -Te doare și spatele? -Cum poți o poți descrie? Este o durere intensă, arzătoare, sau ascuțită, ca un junghi? -Te doare doar la început sau senzația persistă pe toată durata contactului sexual? -Variază în diverse poziții sau perioade ale lunii?

De altfel, mai sunt și alte cauze pentru care poți experimenta astfel de neplăceri pe durata unui contact sexual.

Nașterea. Este foarte comun acest aspect, ca femeile să aibă dureri după naștere, mai ales dacă ai experimentat epizitomia - o tăietură ce a ușurat nașterea.

Menopauza. Penetrarea poate fi dureroasă în timpul menopauzei, deoarece nivelul de estrogen este mai scăzut și asta duce la subțierea peretelui vaginal. Există creme care te pot ajuta.

Infecţiile urinare. O mare sursă pentru astfel de dureri.

Alergia la prezervative. Poți fi sensibilă la anumite tipuri de prezervative, contraceptive sau lubrifianți. Încearcă și alte mărci de produse.

sursa: http://www.tabu.ro/

Cand este indicat dusul vaginal?

„Curatenia este darul de capetenie al femeii”, spune un vechi proverb romanesc si nimeni nu contesta acest lucru. Avea oare sa intuiasca intelepciunea poporului ca vremuri noi vor impune ritualuri noi de igiena, care ar putea pune in pericol sanatatea celor care le practica?

O multime de femei isi incep ziua cu un dus. Nimic gresit pana aici. Dar ce putem spune despre cele care isi completeaza toaleta zilnica cu un dus vaginal? Ei bine, medicii spun ca aceas­ta obsesie pentru curatenie, dusa pana la extrem, poate afecta functio­narea organelor genitale, favorizand aparitia infectiilor.

Vaginul, mai curat decat gura

In interiorul
vaginului exista, in mod nor­mal, o flora microbiana de aparare, for­mata dintr-o multime de microor­ga­nisme „prietenoase” (lactobacili). Acestea men­tin umiditatea locala si un pH acid care nu permite dezvoltarea haotica a bac­te­riilor cu potential patogen.

Pe langa aces­tea, vaginul este inzestrat cu capacitatea de a se autocurata, eliminand, o data cu secretia zilnica, toate impuritatile. Daca tot acest proces natural nu este perturbat, vaginul „isi face treaba” asa de bine incat este mai curat decat cavitatea bucala, dupa cum ne spun specialistii.

Doar la indicatiile medicului

In aceste conditii, nu este nevoie sa intervenim cu spalaturile vaginale decat atunci cand sunt recomandate de medic, daca avem o infectie si folosim ovule. In caz contrar, flora vaginala se modifica, pH-ul isi pierde aciditatea, iar bacteriile potential patogene se inmultesc peste masura, dominandu-le pe cele „prietenoase”.

Pe un astfel de teren se instaleaza infectiile, cea mai frecventa fiind candidoza. Oamenii de stiinta avertizeaza ca si bolile cu transmitere sexuala apar mai degraba la femeile care-si fac zilnic dusuri vaginale.

Explicatia este aceeasi: flora de aparare fiind in mod sensibil afectata, vaginul devine vulnerabil in fata microbilor.

Nu actioneaza ca metoda contraceptiva

Unii medici recomanda spalaturile dupa contactul sexual insa din motive de igiena si nu pentru ca ar tine loc de contrace­ptie. Spermatozoizii isi croiesc drum catre ovul imediat dupa ejaculare, astfel incat urmarile unui contact sexual neprotejat nu pot fi „spalate” cu irigatorul, la câteva ore dupa ce fapta a fost comisa.

Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog

Daca se abuzeaza de spalaturile vaginale se distruge flora microbiana care se afla in vagin in mod normal si astfel se pot dezvolta germeni externi, cum ar fi Candida Albicans.

sursa : ttp://www.csid.ro/

vineri, 17 iulie 2009

Poftă de ciocolată


Azi în timpul cursurilor de web design o colega din Brazilia mi-a aruncat în brate teoria cum ca atunci când ai pofta de ciocolata defapt ai pofta de sex și chiar am simțit aceasta teorie ca o palma peste cap ce m-a pus pe ganduri asa ca am analizat puțin experiența mea de viata si recunosc ca sunt un fan al ciocolatei dar niciodată nu am luat-o drept un semn cum ca hormonii mei încep sa danseze asa ca mi-am adus aminte de o perioada în care gândeam in felul “No Sex, No Worries” și adevărul crud este ca mâncam aproximativ 3-4 tablete de ciocolata pe săptămână asa ca ar fi foarte probabil ca teoria colegei mele sa fie adevărata mai ales ca este o femeie cu experiență de viata…

Voi ce părere aveți? Ținând cont de faptul ca ciocolata face corpul sa elibereze anumite substante (serotonina) ce se elimina numai in timpul sexului…

Si ca bonus va las mai jos o traducere dintr-un vechi “zis” din spaniola ce enumera motivele pentru care ciocolata este mai buna ca sexul.

1. Ciocolata e mai buna pentru ca poate fi moale sau tare… satisface in ambele stadii.

2. Oricine poate manca ciocolata in masina fara sa fie intrerupt de politie.

3. Putem manca ciocolata de fata cu mama.

4. Daca musti tare din ea nu o sa tipe.

5. Doua persoane de acelasi sex pot manca ciocolata impreuna fara a fi insultate.

6. Ciocolata nu trebuie mintita pentru a fi savurata.

7. Pe ciocolata nu o intereseaza daca esti sau nu virgin/a.

8. Toti putem manca ciocolata in fiecare zi a săptămânii.

9. Nimeni nu e prea tânăr sau prea bătrân pentru a manca ciocolata.

10 Cand mâncăm ciocolata vecinii nu asculta.

11. Marimea ciocolatii nu conteaza ci placerea ce o ofera.

12. Nu doare cand mananci ciocolata prima oara.

13. Ciocolata nu transmite SIDA.

14. Nu trebuie sa te “ingrijesti” ca sa mananci ciocolata.

15. Nimeni nu pune punct unui matrimoniu din lipsa ciocolatii.

16. Nu trebuie sa astepti aproape o ora ca sa mai mananci inca o ciocolata.

17. Dupa ce mancam ciocolata nimeni nu simte nevoia sa ia in brate staniolul.

sursa: http://www.3alex.es/pofta-de-ciocolata/

miercuri, 15 iulie 2009

Impacarea cu ex-ul: o greseala?

Ca ati luat doar o pauza sau v-ati despartit definitiv, ati crezut ca relatia voastra nu mai poate continua. Dupa un timp insa, v-ati dat seama ca mai aveti sentimente unul fata de celalalt. Se mai poate reconstrui relatia voastra aflata acum in ruine? Da! Specialistii considera ca atat timp cat va creati si respectati noi reguli, este posibil sa treceti peste toate neintelegerile din trecut si sa reinviati din propria cenusa!

Cum faceti asta?

Prin decizie comuna
Nu o luati de la inceput cu relatia voastra daca nu va doriti amandoi acest lucru! Uneori, simtiti nevoia sa va impacati doar pentru a scapa de suferinta, insa problemele vor aparea din nou, cu siguranta. Si nici nu se pune problema ca va doriti sa retraiti o despartire, nu-i asa? Asa ca, nu faceti acest lucru decat daca va face fericiti cu adevarat!

Sariti peste frica de angajament

Daca la cea mai mica cearta reactia unuia dintre voi e sa isi faca valizele si sa plece, relatia voastra este una de non-angajament. Cuplul vostru este instabil, iar crizele se leaga lant una de alta. O impacare este posibila cu conditia sa restabiliti regulile jocului.

Astfel, trebuie sa va simtiti ca o singura persoana , cu aceleasi interese – si anume de a fi fericiti. Nu mai sunteti doua persoane, cu vieti separate. Trebuie sa incetati sa va mai dati ultimatumuri, incepeti in schimb sa discutati, la modul cel mai serios, sa va implicati mai mult si sa va stabiliti obiective comune.

Negociati-va diferentele

Daca sunteti si voi un cuplu format pe principiul contrariilor care se atrag, impacarea nu este o greseala atat timp cat sunteti dispusi sa ajungeti pe viitor la un compromis. Tu esti mai linistita, lui ii plac iesirile? Incercati sa tineti cont de nevoile fiecaruia si sa va respectiati reciproc.

Numai asa veti avea o viata de cuplu mai echilibrata si de ce nu, mai complexa. Nu in ultimul rand, incercati sa va descoperiti si punctele voastre comune. Le aveti, cu siguranta.

Renuntati la cuplul mult prea unit

Fragilitatea unor cupluri pleaca tocmai de la aspectul lor mult prea contopit. Daca este si cazul vostru inseamna ca nu petreceti prea mult timp unul fara celalalt. Acesta este un lucru negativ, intrucat traiti intr-un glob, numai voi doi, iar de fiecare data cand unul dispare, apare criza.

Despartirea va avea in acest caz un rol salvator, intrucat va duce la maturizarea relatiei, iar impacarea ulterioara va fi mai mult decat recomandata.

sursa :http://www.csid.ro/