marți, 18 februarie 2014

TOP 10 SCARI UIMITOARE DIN LUME



1. Scara spiralată, Australia Institutul Garvan din Sydney, Australia, are o fascinantă scară spiralată ce face legătura între parter și etajul 5.

 

2. Scara Muzeului Vatican, Italia Scara în forma de spirală a Muzeului Vatican este una dintre cele mai fotografiate și frumoase scări din lume. Construită în 1932 de arhitectul Giuseppe Momo, scara este formată din 2 spirale separate, una care urcă și una care coboară.




3. Scara capelei Loretto, SUA. Scara ce se află în Capela Loretto din Santa Fe, New Mexico, este învaluită în mister. Legenda spune că a fost construită de un bărbat (a cărui identitate nu se cunoaște) care a folosit un sistem unic pentru a ridica scara în formă de spirală. Planul original al scării nu avea nici un panou de rezistență (a fost adăugat mai târziu), fiind un mister felul în care scara stătea în picioare. Scara spiralată cuprinde 33 trepte, exact vârsta pe care o avea Iisus când a murit. Lemnul folosit pentru construcția scării nu provine din regiunea în care se află capela și nimeni nu știe cum a ajuns la biserică.




4. Scara din Queen's House, Marea Britanie Aflată în casa reginei Henrietta Maria, soția regelui Charles I, scara este prima scară cu forme geometice din Marea Britanie. Deși se numește “Tulip Stairs”, se pare că florile sunt de fapt crini.

 

 5. Scara librăriei Lello, Portugalia Libraria Lello are o scară foarte interesantă: amenințătoare și aparent periculoasă, scara oferă o imagine minunată asupra librăriei și a numeroaselor cărți care se găsesc aici.




6. Scara din gresie, SUA Inaugurată în 2005, pe bulevardul Tiled Steps din San Francisco, scara, cu o înălțime de 25 m, reprezintă cel mai lung exemplu de mozaic: 163 trepte. Pentru a duce la bun sfârșit opera, a fost nevoie de peste 2.000 de plăci de mozaic lucrate manual și 75.000 fragmente de sticlă si oglinzi.

 

7. Scara Umschreibung, Germania Impresionanta scară Umschreibung (care înseamnă a retranscrie) se află în incinta companiei de contabilitate KPMG din Munchen și a fost inaugurată în 2004.



8. Scara magazinului Longchamp, SUA Pentru a adăuga un plus de originalitate magazinului Longchamp din New York, a fost construită o scară din 55 tone de oțel sub forma unor panglici care se despart și se unesc pentru a forma diferite culoare pentru vizitatori.  9. Scara Vertigo , Australia Construită în 1898, într-o perioadă în care Australia se află în plină recesiune, scara Vertigo se află în clădirea Grand Queen Victoria și este cunoscută sub numele de The Grand Staircase.

 

10. Podul din scări, Elveția Podul din scări se află în Traversinertobel, o vale din Via Mala, Elveția. Podul are o lungime de 56 m și face legătura între 2 lifturi aflate pe culmi diferite ale văii Via Mala.




Material primit prin e-mail. Mulțumesc, domnule Radu Mărginean!

Sursa : http://www.aliceinwonder.net/2013/08/top-10-scari-uimitoare-din-intreaga-lume.html

Niciun comentariu: