vineri, 29 aprilie 2011

5 minuni ale naturii pe care trebuie sa le vezi inainte sa dispara

autor: Pro TV

Daca incalzirea globala nu este stopata vom ramane, pana in 2030, fata Marea Bariera de Corali, fara ghetarii din Alpii Elvetieni si Muntii Kilimanjaro, in 40 de ani, iar topirea calotei glaciare va duce la disparitia ursilor polari.

Termenele limita pana la care ne mai putem bucura de aceste minuni se apropie cu pasi repezi, asa ca eco-turistii au luat cu asalt zonele fragile din punct de vedere al mediului inconjurator. Asta poate insemna doua lucruri: degradarea intr-un ritm mai accelerat a acelor ecosisteme sau mai multi bani la bugetul local, care ar putea salva zonele aflate in pericol.

Bariera de corali din Belize

Bariera de corali din Belize

Unul dintre cele mai bogate si diverse ecosisteme din lume si caminul rechinilor-balena.

Ca si Marea Bariera de Corali din Australia, Bariera de Corali din Belize este in pericol de disparitie. O mare parte a recifului care se intinde de la Mexic pana in dreptul insulelor Honduras, a trecut in 1998 printr-un fenomen de albire. In multe zone, au fost distrusi chiar si 50% dintre corali. Pe langa fenomenul de decolorare accentuata, reciful a fost afectat si de incalzirea globala, poluarea cauzata de substantele chimice folosite in agricultura si numarul mare de turisti.

Bazinul Congo

Bazinul Congo

Padurile tropicale, ca cea din Bazinul Congo, produc 40% din oxigenul necesar sustinerii vietii pe Pament si sunt o sursa vitala de hrana, medicamente si minerale.

Padurea tropicala din Bazinul Congo este a doua ca marime din lume, dupa jungla amazoniana. Natiunile Unite avertizeaza ca doua treimi din acest ecosistem unic ar putea sa dispara pana in 2040, daca nu sunt luate masuri eficiente de protejare a acestuia.

Padurea este in pericol mai ales din cauza interventiei umane. Pe masura ce padurea se micsoreaza, absoarbe din ce in ce mai putin dioxid de carbon, contribuind astfel la schimbarile climatice.

Marea Moarta

Marea Moarta

Situata la aproape 400 de metri sub nivelul marii, este cel mai jos loc de pe Pamant, are o concentratie de sare de 10 ori mai mare decat apa de mare obisnuita si se crede ca ar contine minerale terapeutice.

Marea Moarta ar putea sa dispara in 50 de ani. Se micsoreaza cu 33 de centimetri anual. In plus, companiile de cosmetice dreneaza apa pentru minerale.

Madagascar

Madagascar

Mai mult de 80% din flora si fauna din Madagascar nu se gaseste niciunde altundeva pe Pamant. Daca nu sunt luate masuri imediate de conservare, in nu mai mult de 35 de ani padurile din Madagascar - a patra insula ca marime din lume - vor disparea, impreuna cu speciile de animale unice in lume pe care le gazduieste, printre care 20 de specii de lemur. Multe dintre animalele gasite in padurile din Madagascar nu au fost nici macar clasificate si vor disparea inainte sa poata fi studiate.

Insulele Maldive

Insulele Maldive

Aici gasesti corali si specii de peste pe cale de disparitie, ca rechinul leopard. Daca incalzirea globala nu este stopata insulele Maldive vor disparea inghitite de apele Oceanului Indian. Asta pentru ca topirea ghetarilor determina cresterea nivelului marilor. Cele 1.190 de insule si atoli (n.r. insula in forma de inel, formata in marile calde din schelete de corali), din care 200 sunt locuite, se ridica la numai 2,43 de metri deasupa nivelului marii.

In 2008, presedintele Insulelor Maldive a anuntat ca guvernul a inceput sa cumpere teritoriu in alte tari, inclusiv India, pentru a-i muta pe cetatenii afectati de cresterea nivelului Oceanului Indian. Iar in 2009, a tinut o sedinta de guvern subacvatica pentru a atrage atentia asupa vulnerabilitatii insulelor.

sursa : http://stirileprotv.ro/

sâmbătă, 16 aprilie 2011

125 de ani de istorie pentru automobile

Pe 29 ianuarie 1886, Carl Benz a schimbat lumea, atunci când prima pagină din istoria Mercedes-Benz a fost scrisă la Biroul de Patente din Berlin, unde a înregistrat patentul Benz, ceea ce este considerat a fi chiar primul automobil din lume.

În acelaşi timp cu Benz, Gottlieb Daimler dezvolta primul automobil cu patru roţi. În acest fel, în mod independent unul de celălalt, părinţii fondatori ai companiei Daimler AG şi ai mărcii Mercedes-Benz au pus bazele tuturor autoturismelor, autovehiculelor comerciale şi autobuzelor de astăzi. De atunci şi până acum compania germană a înregistrat 80.000 de patente.



Alături de primul autobuz şi primul camion, printre cele mai importante inovaţii ale companiei se poate enumera şi primul automobil Mercedes modern de pasageri, de 35 CP, prezentat în luna februarie a anului 1900.

Secolul mobilităţii

Mercedes-Benz 260D, vedeta anilor 1930

La începutul anului 1920, Daimler-Motoren-Gesellschaft a adaptat supraalimentarea mecanică a motorului cu ardere internă, pe care îl adusese la stadiul de producţie matură pentru motoare de aviaţie, astfel încât să poată fi utilizat la autovehicule.

Printre invenţiile prezentate în premieră de firma germană se numără zona de deformare: în 1959, modelele Mercedes-Benz 220, S 220 şi 220 SE sunt primele autovehicule de serie care aveau caroserie de siguranţă şi interior „antirănire" şi în 1970 prezintă prima generaţie a sistemului de frânare anti-blocare (ABS), în versiune experimentală. O altă invenţie importantă a companiei germane este airbag-ul prezentat în premieră în 1971.



Date importante în istoria Mercedes-Benz

Maşini din trecutul Mercedes-Benz : 300 SL, Modelul 300SD , şi F800 Style care a fost lansat în primăvara lui 2010


- 1886 - Carl Benz creează primul automobil din lume.

- 1906 - Primul departament de construcţie a caroseriilor.

- 1909 - „Lightning Benz“, primul automobil aerodinamic.

- 1921 - Pentru prima dată, frânele roţilor din faţă sunt incluse ca standard.

- 1933 - Premiera suspensiei independente faţă cu braţ dublu.

- 1934 - Primul coupe, modelul 500 K.

- 1954 – Supercarul 300 SL, cu portiere tip aripă de pescăruş (gullwing).

- 1959 - Limuzinele Mercedes-Benz 220, 220 S şi 220 SE.

- 1963 - 230 SL devine primul automobil sport cu o caroserie de siguranţă.

- 1969 - Se inaugurează Unitatea Mercedes-Benz de Cercetare pentru Accidente.

- 1974 - La Sindelfingen au loc primele teste offset de coliziune.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
- 1982 - Mercedes-Benz lansează clasa compactă cu modelele 190 şi 190 E.

- 1996/1997- Noi serii de modele precum SLK, CLK, Clasa A şi Clasa M.

- 2010 - Autovehiculul prototip F800 Style sugerează felul în care ar putea arăta limuzina zilei de mâine.

sursa: http://www.adevarul.ro/

luni, 11 aprilie 2011

Imagini INCREDIBILE! Extraterestri despicati de KGB-isti! Crime Time Live Show - INREGISTRAREA EMISIUNII



sursa: http://www.crimetime.ro/

FBI a publicat documente ce dovedesc ca EXTRATERESTRII exista!

Peste 2.000 de documente ce confirma aterizarea unor extraterestri in statul american New Mexico, in 1947, au fost publicate on-line de FBI, pe o pagina web numita The Vault.



FBI a publicat documente ce dovedesc ca EXTRATERESTRII exista! - VIDEO pe www.crimetime.ro

Intre aceste documente se afla si un memorandum intocmit de agentul special Guy Hottel, adresat directorului FBI, in care precizeaza ca fortele aeriene au recuperat trei farfurii zburatoare, cu diametrul de 15 metri si ca fiecare din nave avea la bord cate trei extraterestri, care aveau inaltimea mai mica de 1 metru. Tot in aceste documente se precizeza ca extraterestrii erau imbracati in haine metalice, cu textura foarte fina.

Acest memorandum s-ar referi la evenimentele care ulterior a fost denumite generic "cazul Roswell". In iulie 1947, langa oraselul Roswell din New Mexico, a cazut un OZN, ulterior recuperat de catre fortele aeriene. La acea data, evenimentul a fost facut public, dar s-a revenit chiar a doua zi cu un comunicat ce a dezmintit primele informatii si s-a precizat ca ar fi vorba de un balon meteorologic.

Ulterior au aparut si informatii conform carora au fost recuperate trupurile extraterestrilor, care au fost autopsiate de catre americani, insa toate aceste informatii au fost dezmintite de catre autoritati, chiar daca in decursul anilor au aparut si filme cu autopsia care sunt cat se poate de clare.

Din acest motiv, autoritatile americane au fost suspectate tot timpul ca au ascuns informatii despe fenomenul OZN, lucru care pare a fi intarit si de publicarea acestor documente.

sursa : http://www.crimetime.ro/





Un memo bizar care ar demonstra ca extraterestrii au aterizat in New Mexico inainte de anul 1950 a fost publicat pe site-ul oficial al FBI-ului.

Serviciul de informatii american a facut publice mii de documente intr-o noua sectiune a site-ului numita The Vault – Seiful.

Click aici pentru a accesa The Vault!
Memo FBI

Printre aceste documente se numara si un memo trimis directorului FBI de Guy Hottel, agent special si seful sediului FBI din Washington in 1950.

"Extraterestrii chiar exista". Un specialist NASA vine cu dovezi

In memo-ul care poarta titlul de "Farfurii zburatoare", Hottel dezvaluie cum un agent Air Force a spus ca “trei asa-numite farfurii zburatoare au fost recuperate in New Mexico”.

Acesta a facut dezvaluirea unui agent special al FBI, prima data. Serviciul american de informatii nu a dat publicitatii numele acestora.

Hottel scrie despre OZN-uri ca: "Acestea au fost descrise ca obiecte circulare, cu centrul bombat, de 50 de picioare in diametru (n.r. 15.24 de metri). In fiecare dintre acestea erau trei corpuri cu forma umana, dar care masurau numai 3 picioare (n.r. 0.9144 metri). Erau imbracate in haine metalice de textura foarte delicata".

Specialisti catre ONU: Sunt 100 de civilizatii extraterestre. Pregatiti-va!

Cele trei obiecte neidentificate au putut fi gasite "pentru ca Guvernul are un radar de mare putere inslatat in acea zona, despre care se crede ca afecteaza mecanismul de control al OZN-urilor", mai scrie in memo agentul special FBI.
Memo FBI

Publicarea acestui document pe site-ul FBI alimenteaza teoriile conspiratiei care sustin ca oficialii americani ar asunde publicului existenta extraterestrilor.

Mai aproape de adevar.Dosarele OZN,desecretizate de Arhivele Marii Britanii

Orasul Roswell din New Mexico a devenit faimos dupa ce au existat marturii despre un OZN care s-ar fi prabusit in desert, langa o baza militara, in 2 iulie 1947. Autoritatile americane ar fi recuperat cadavrele extraterestrilor si le-ar fi facut chiar si autopsia, dar ar fi musamalizat cazul.

Autopsia de la Roswell




Autoritatile militare au eliberat cu comunicat de presa in care confirmau ca: "Zvonurile despre discuri zburatoare au devenit realitate ieri, cand un ofiter al serviciilor de inteligenta a reusit sa intre in posesia unui astfel de disc".

Uluitor! Extraterestrii au lasat un mesaj codificat pe Marte?

Insa, dupa numai 24 de ore, Armata americana si-a schimbat pozitia oficiala si a spus ca "discul zburator" era, de fapt, un balon meteorologic care s-a prabusit in zona. Mediile de informare in pasa si publicul au acceptat aceasta varianta fara sa o mai puna la indoiala, iar incidentul de la Roswell a iesit din atentia opiniei publice pana la sfarsitul anilor ’70, cand militari care s-au ocupat de caz au inceput sa vorbeasca.

"Extraterestrii exista! Nu incercati sa-i contactati, pentru ca muriti!"

Insa un document din 1947, care poate fi gasit, de asemenea, in sectiunea The Vault a site-ului FBI-ului, pare sa confirme acest incident. In acesta scrie ca de la Roswell a fost recuperat un obiect, un "presupus disc zburator". Acesta era "de forma hexagonala" si "suspendat de un balon, cu nu cablu". Memo-ul, marcat ca "Urgent" a ajuns, de asemenea, in posesia directorului FBI.

Astronomul de la Vatican: Extraterestrii sunt prietenii lui Dumnezeu!

In document mai scrie ca discul semana cu un balon meteorologic, insa o convorbire dintre Air Force si FBI, contrazice aceasta teorie.

A filmat un EXTRATERESTRU chiar in casa lui! Facatura?! Mai gandeste-te!

sursa: http://stirileprotv.ro/