miercuri, 3 septembrie 2008

Google lansează, marţi, un nou browser Web, denumit Google Chrome

sursa :

Google lansează, marţi, un nou browser Web, denumit Google Chrome


SAN FRANCISCO / 10:23, 2.09.2008

Google, lider pe piaţa motoarelor de căutare pe internet, lansează, marţi, un nou browser Web, denumit Google Chrome, care a fost programat să gestioneze mai rapid aplicaţiile online complexe, printre care cele bogate în conţinut video.

Oficialii Google au confirmat informaţiile legate de planurile de a oferi propriul software de browsing Web, printr-o postare pe blogul companiei.

Comunicatul companiei denumeşte măsura drept "o încercare nouă legată de browser" şi arată că publicul va putea testa de marţi browser-ul Web, destinat utilizatorilor sistemului de operare Windows, produs de Microsoft.

De asemenea, Google dezvoltă versiuni pentru utilizatorii de Apple Macintosh şi de software Linux.

Lansarea Google Chrome vine după ce concurentul Microsoft la lansat, luna trecută, browser-ul Internet Explorer 8. Internet Explorer deţine aproximativ trei sferturi din piaţa de profil, iar principalii concurenţi sunt Firefox, produs de Mozilla, şi Safari, programat de Apple.

Google a arătat că inginerii s-au informat dintr-o serie de proiecte deschise publicului, inclusiv pentru programul WebKit al Apple şi Mozilla Firefox. Prin urmare, compania intenţionează să dezvăluie codurile utilizate pentru software-ul Chrome pentru ca şi alte grupuri să se dezvolte.

"Am realizat că internetul a evoluat de la pagini simple, formate din text, la aplicaţiile complexe, interactive şi că trebuie să reproictăm în totalitate browser-ul", au declarat vicepreşedintele Google pentru managementul produselor, Sindar Pichai, şi directorul pentru tehnologie, Linus Upson.

Oficialii companiei au arătat că Google Chrome promite încărcarea mai rapidă şi mai sigură a paginilor, dar include de asemenea şi un nou motor pentru încărcarea codului JavaScript.

Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să ofere detalii în afara postării de pe blog.

După ce va fi disponibil pentru testare, marţi, browser-ul va putea fi descărcat de pe pagina Google.

Niciun comentariu: