miercuri, 3 septembrie 2008

50.000 de virgine pentru rege


Monarhul din Swaziland îşi admiră supusele dansând, ca să-şi aleagă o nouă nevastă

Regele Mswati al III-lea din Swaziland se desfată, în această săptămână, cu un spectacol mai puţin obişnuit. Peste 50.000 de fete virgine au sosit din ţară la Palat ca să danseze în faţa monarhului. Bărbatul le va admira până pe 6 septembrie, când ar putea să-şi aleagă, dintre ele, o nouă soţie. Regele are deja 13 consoarte şi nu şi-a mai extins haremul de patru ani.

Fetele au început încă de săptămâna trecută să taie trestii, pe care le folosesc în timpul partidelor de dans.

Tinerele sunt împărţite pe categorii de vârstă şi apar pe rând în faţa regelui. Mswati al III-lea le admiră dansând şi, la finalul festivităţilor, are dreptul să-şi aleagă, dintre ele, o nouă soţie.

Pentru fetele din Swaziland, căsătoria cu monarhul e considerată o adevărată onoare. Chiar dacă bărbatul mai are încă 13 neveste.

Dansul virginelor e o tradiţie în micul stat african şi se organizează, cu regularitate, în fiecare an. Spectacolul e dechis turiştilor, care dau năvală să le vadă pe tinerele băştinaşe executând dansuri tribale la bustul gol.

Festivităţile durează de obicei o săptămână, timp în care virginele pot sta la palatal regal, să participe sau să asiste la spectacole. Anul acesta, ceremoniile sunt mai fastuoase decât de obicei, deoarece se împlinesc 40 de ani de când st atul Swaziland şi-a obţinut independenţa.

Înainte de debutul evenimentului, regele Mswati al III-lea a petrecut o săptămână în Orientul Mijlociu, ca să-şi cumpere haine şi podoabe pentru festivităţi. Gestul său a nemulţumit populaţia, care trăieşte într-o sărăcie lucie şi îl acuză pe monarh de risipă.


sursa : CLICK

Niciun comentariu: