luni, 16 mai 2011

CE ESTE ŞI CUM SE FOLOSEŞTE UN TELEFON - anul 1927. Cum arătau "ghidurile de utilizare" pe care le foloseau bunicii noştri


Lucruri fără de care nu ne mai putem imaginăm astăzi viaţa, precum telefonul, televizorul sau camera foto, erau în urmă cu câţiva ani nişte invenţii pe care oamenii nu-şi imaginau cum ar putea exact să le folosească. De aceea aveau nevoie de manuale şi instrucţiuni pe calea undelor şi nu numai pentru a deprinde ABC-ul tehnologiilor, informează FastCompany.com.

Cum să foloseşti telefonul - 1927



"Câteva sugestii despre cum să foloseşti telefonul: ridicaţi receptorul şi aşteptaţi să vină tonul, apoi sunaţi la numărul la care doriţi… acesta este semnalul că sună… dacă linia e ocupată, atunci veţi auzi acest sunet." Aşa erau învăţaţi oamenii să folosească telefonul în 1927.


1939 - S-a inventat televizorul



Video-ul cu televizorul începe pe la minutul 1:20. Cel mai vechi canal de televizor este WRGB, care a început transmisia pe 13 ianuarie 1928 de la o fabrică General Electric din New York. Primul eveniment major difuzat de televiziuni a fost olimpiada din Germania din 1936.

Cum să foloseşti maşina de scris - 1943



Filmuleţul prezintă avantajele noii invenţii - maşina de scris, care nu este atât de obositoare precum scrisul de mână.

1946 - anul telegrafului



Înregistrarea arată ce însemna să lucrezi în industria telegrafului, un predecesor al call centerului.

Aparatul de filmat Kodak - 1967



"Aparatul este atât de uşor de folosit încât orice mamă se va descurca. Este cel mai frumos cadou de Crăciun pentru soţia ta, şi costă mai puţin de 40 de dolari", astfel suna reclama la camera de filmat Kodak, un produs dedicat femeilor.

Internetul - 1969



Cum îşi imaginau oamenii internetul în anii '60. Soţia face cumpărături online iar soţul plăteşte facturile şi trimite mailuri.

Revoluţia internetului - 1993http://www.blogger.com/img/blank.gif



Un reportaj despre "revoluţia internetului" de la începutul anilor '90. 15 milioane de oameni plăteau 200 de dolari pe an pentru a folosi reţeaua.

sursa : http://www.gandul.info/

Niciun comentariu: