duminică, 15 august 2010

Trecutul si viitorul Internetului

Comunicam, ne informam, facem cumparaturi, ne jucam… multi dintre tinerii societatii occidentale, crescuti de mici in prezenta atotstapanitoare a internetului, nici nu isi pot inchipui existenta fara el.

E cu atat mai remarcabil impactul acestui fenomen in viata noastra, cu cat el dateaza de putina vreme. Daca ideea de a lega mai multe computere intr-o retea dateaza din anii 1950, Internetul ca fenomen de masa abia daca se poate lauda cu un deceniu de viata.

Dar efectul asupra omenirii este deja coplesitor: o gama imensa de posibilitati de informare, dar si o seama de noi amenintari; noi oportunitati de afaceri, noi locuri de munca, noi specializari, dar si noi provocari pentru profesionistii din domenii ca presa, publicitatea, creatia literara, muzica si filmul; noi aspecte ale consumului, dar si o altfel de cultura.

Cine stie cum va evolua si unde ne va duce acest nou model de societate? E ceva atat de diferit de ceea ce a experimentat omenirea timp de mii de ani, ceva atat de rapid schimbator, incat realitatea depaseste, cel mai adesea, predictiile - chiar pe cele foarte aventuroase.




sursa:http://www.descopera.ro/ si Un proiect marca Da Vinci Learning

Niciun comentariu: