vineri, 13 martie 2009

Infidelitatea faciliteaza transmiterea SIDA

Infidelitatea si relatiile sexuale multiple pe parcursul unui singur an, practicate de 11% din barbatii americani, faciliteaza transmiterea viruslui HIV/SIDA, se arata intr-un studiu recent, informeaza Reuters Health.

Cercetarile au fost facute pe aproape 5.000 de barbati, cu varste cuprinse intre 15 si 44 de ani, dintre care 11% au declarat ca au avut cel putin doua relatii sexuale in aceeasi perioada de timp pe parcursul unui an. Pe de alta parte, nici partenerele lor nu erau monogame, ba mai mult, intretineau relatii sexuale sub influenta alcoolului si a drogurilor.

Potrivit studiului, spre deosebire de monogami, barbatii care practica relatii sexuale multiple pe parcursul unui an sunt predispusi si la relatii homosexuale, spre deosebire de monogami.

Autoarea studiului, dr. Adaora A. Adimora de la Universitatea Chapel Hill din Carolina de Nord, a declarat ca "studiul arata mecanismul care sta la baza epidemiei cu HIV in cazul persoanelor heterosexuale din Statele Unite, mai ales in comunitatile de afro-americani si hispanici".

"In special femeile ar trebui sa evite relatiile cu persoanele care au si alti parteneri sexuali", a spus dr. Adimora care a recomandat drept metoda de protectie folosirea prezervativelor.

Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu: