miercuri, 14 ianuarie 2009

OPHICHUS, a 13-a zodie

A fost remarcat de Ptolomeu, părintele clasic al astronomiei. Astrologii nu îl recunosc ca semn zodiacal. Totuşi oamenii de ştiinţă susţin că el, OPHICHUS sau PURTĂTORUL DE ŞERPI, există.În mitologie, Ophichus era reprezentat de un bătrân cu mantie sprijinind un şarpe. Se pare că îl reprezenta pe vestitul vindecător din antichitate ESCULAP, iar şarpele indica faptul că veninul său poate vindeca, dar şi ucide.
Constelaţia cu acest nume a apărut din cauza unor devieri a traiectoriei Pământului în mişcarea sa în jurul Soarelui. Devierile au ajuns azi la 30 de grade, ceea ce înseamnă că constelaţia Ophichus poate avea statut de semn zodiacal şi poate fi inclusă în banda zodiacală inventată de babilonieni în urmă cu 3000 de ani. Toate aceste idei au fost suţinute de către John SHOBBROOK, director al Observatorului Siding Spring al Universităţii Naţionale din Australia.
Oamenii născuţi în această a 13-a zodie, 30 noiembrie - 18 decembrie, dintre zodiile Scorpion şi Săgetător, au capacităţi de vindecare, pot interpreta visele, sunt pacifişti, au talent poetic şi atrag norocul.

sursa: http://www.jurnale.ro/

Niciun comentariu: