miercuri, 24 decembrie 2008

Nasterea Domnului Liturghia din zi1
















sursa: http://www.pastoratie.ro/

Enigmaticul triunghi al Bermudelor


Fenomenele misterioase care au loc in asa numitul Triunghi al Bermudelor, zona situata intre Florida, Puerto Rico si insulele Bermude, nu mai constituie de multa vreme un subiect tabu pentru oamenii de stiinta. Si totusi, in ciuda numeroaselor teorii emise pana in prezent, enigma disparitiilor continua sa persiste.

Evenimentele inexplicabile care au loc in Triunghiul Bermudelor nu reprezinta o noutate. De fapt, ele au fost semnalate pentru prima oara acum mai bine de 500 de ani, de catre Cristofor Columb, cel care la 11 octombrie 1492 mentiona in jurnalul de bord, teama care cuprinsese echipajul la vederea unor stranii lumini care se miscau la orizont.
Acesta avea sa mai mentioneze si prezenta unor flacari pe cer, precum si dereglarea busolei de la bordul navei amiral, Santa Maria.

Initial, oamenii de stiinta au negat cu vehementa existenta unor fenomene necunoscute, pretinzand ca luminile in miscare de la suprafata marii nu ar fi fost altceva decat focurile din canoele indienilor Taino, in timp ce flacarile de pe cer nu reprezentau decat urme lasate de meteoriti. Cu toate acestea, cercetatorii din secolul XX au trebuit sa se recunoasca neputinciosi in fata sutelor de dovezi care semnalau lucruri mai mult decat ciudate.

De aceste avenimente bizare s-a preocupat scriitorul american Charles Berlitz, cel care in insemnarile sale, care acopera o perioada de 26 de ani, mentioneaza peste 100 de cazuri de disparitie ale unor vase, avioane sau submarine si a peste 1000 de victime umane, fara ca vreodata sa fi fost recuperat vreun cadavru.

Disparitii inexplicabile
USS Cyclops – este cazul soldat cu cea mai mare pierdere de vieti omenesti inregistrata vreodata in Triunghiul Bermudelor. Vasul cu acelasi nume a disparut fara urma in 1918 impreuna cu echipajul format din 309 membri.

Anita – este numele unui cargou norvegian cu un capacitate de 20.000 tone, care a disparut in 1973. Anita este considerat cel mai mare vas inghitit de apele misterioase.

Freya si Carroll A. Deering – doua vase care au disparut la un interval de aproape 20 de ani, primul in 1902 iar al doilea in 1921. Semnele de intrebare care se ridica asupra acestor doua incidente sunt cu atat mai mari cu cat ambele vase au reaparut la cateva zile de la data disparitiei, plutind in deriva, fara urma de echipaj.

Spray – vasul celebrului capitan Joshua Slocum, primul om care a realizat inconjurul lumii de unul singur, intr-o nava cu panze. Spray a disparut fara urma in 1909, fara ca vreun semnal de alarma sa fi fost transmis. Slocum a fost declarat mort de abia 15 ani mai tarziu, in 1924, in timp ce misterul disparitiei sale nu a fost elucidat nici pana in prezent.

Zborul 19 – este probabil cel mai cunoscut caz din istoria disparitiilor inregistrate in Triunghiul Bermudelor. In 1945, o escadrila formata din cinci avioane americane de lupta si-a gasit sfarsitul in acelasi mod inexplicabil. Inainte ca acestea sa dispara de pe radar, comandantul celor cinci aparate a apucat sa semnaleze ca acele busolelor de bord se rotesc haotic iar apa marii si-a schimbat brusc culoarea devenind alba. Cel de al saselea avion trimis in cautarea lor avea sa dispara in acelasi mod.

Nu mai putin ciudat este si cazul unui avion de pasageri Boeing 727 apartinand companiei National Airlines din Statelor Unite, care a disparut timp de zece minute de pe ecranele radarelor inainte de a ateriza pe aeroportul din Miami. La aterizare, pilotii au declarat ca nu au pierdut niciun moment legatura radio cu turnul de control. Misterul s-a adancit in momentul in care si-au consultat ceasurile si au observat ca acestea ramasesera cu zece minute in urma. La o cercetare mai amanuntita, pilotii au observat ca si ceasurile pasagerile prezentau aceasi anomalie.

http://www.descopera.ro/


Cum functioneaza calendarul Maya?


Astronomia nu a avut taine pentru ei, iar Apocalipsa insasi si-a anuntat la nivel de minut venirea in calendarele pe care le-au sfredelit in piatra. Maiasii sunt un trend al momentului, prezent pe buzele tuturor, dar despre al caror stil de viata oamenii stiu putine lucruri. Pentru ca unii mistici alarmisti au descifrat din calculele acestei civilizatii misterioase ca sfarsitul lumii ne asteapta fix in data de 21 decembrie 2012, merita sa incercam o intelegere mai riguroasa a metodelor folosite de populatia Maya in masurarea timpului.

Originar din zona Mezoamericana, cuprinsa intre Mexic si America de Sud, poporul maias si-a dus existenta in teritorii ce astazi poarta denumiri ca Belize, Honduras, Guatemala, El Salvador, Yucatan, sau Chiapas. Acelasi spatiu geografic a fost in trecutul mai indepartat leaganul dezvoltarii culturilor Azteca, Olmeca, Tolteca si Teotihuacaneana.

Mezoamericanii si-au inceput scrierea la mijlocul perioadei pre-clasice, intre anii 2.000 iHr. si 300 d.Hr. Maiasii au fost insa primii ocupanti ai acestei regiuni care au pastrat “registre” istorice si care au pus bazele unei forme complexe de masurare a timpului. Ei se foloseau de stele sau masive monumente de piatra, pentru a-si sculpta evenimentele sociale, cunostintele astronomice si calendarele. De asemenea, si-au inscriptionat credintele religioase si mitologia pe ceramica. Maiasii nu au fost primii oameni care au intrebuintat calendarul, diferite variante existand in uz in toata lumea in acea perioada, dar ei, spre deosebire de alte popoare, au realizat patru versiuni diferite. In functie de nevoi, maiasii foloseau un calendar sau altul pentru a-si inregistra diversele evenimente.

Tzolk’in sau anul de 260 de zile

Primul calendar folosit de populatia Maya a fost Tzolk’in, ce cuprindea o perioada ciclica de 260 de zile. Referitor la acest lucru, o teorie sustine ca, de vreme ce numarul de 260 de zile reprezinta durata unei sarcini, calendarul s-ar fi bazat tocmai pe acest lucru, in timp ce alte ipoteze propun durata cultivarii porumbului ca element de referinta. Cel mai probabil, calendarul se baza pe numere.

Acestea jucau un rol foarte important in cultura Maya, iar numerele 20 si 13 erau esentiale pentru calendarele lor. Cel dintai semnifica numarul total al degetelor unei persoane, iar numarul 13 se referea la punctele importante din corpul uman unde maiasii credau ca bolile actioneaza asupra organismului: un gat, doi umeri, doua coate, doua incheieturi, doua solduri, doi genunchi si doua glezne. De asemenea, in cultura Maya, Edenul de unde lorzii sacri conduceau lumea numara 13 niveluri spirituale.

Aceste doua numere au fost folosite pentru realizarea calendarului Tzolk’in. In calendarul Gregorian, avem sapte zile ale saptamanai si, in functie de luna, intre 28 si 31 de zile. Calendarul Tzolk’in este format din 20 de zile cu nume diferite si 13 numere. Zilele sunt numerotate din 13 in 13, iar numele sunt reluate secvential din 20 in 20.

Calendarul Tzolk’in incepe cu ziua Imix’ si cu numarul unu. Zilele continua pana cand toate cele 13 numere sunt folosite. Apoi, numerele incep din nou de la 1, dar zilele continua cu cea de-a 14-a denumire. Odata ce se ajunge la 13 B’en, se va continua cu 1 Ix, 2 Men 3 Kib’ si tot asa pana la a 20-a denumire Ajaw. In acest punct, numele zilelor incep iarasi, dar numerele continua, 8 Imix’, 9 Ik’, 10 Ak’b’al si asa mai departe.

Din acest motiv, calendarul Tzolk’in prezenta 260 de zile unice. Functiona pe principiul combinatoriu a doua grupe. Una mai mare, de 20 de nume, si una mai mica, de 13 cifre. Daca se incepe de la corespondenta 1 si Imix’, prin rotire, pana la urmatoare alipire a acelorasi doua elemente, se vor fi consumat 260 de posibilitati unice.

Pe langa intrebuintarea sa conventionala, maiasi dadeau calendarului si o semnificatie oculta, asemanatoare cu cea pe care noi o avem astazi. Ei credeau ca data nasterii unei persoane determina caracteristicile personalitatii acesteia, asa cum cred oamenii prezentului despre semnele zodiacale. Maiasii foloseau, de asemenea, calendarul pentru a-si stabili programul de cultura agricola. Dura un ciclu de 260 de zile pentru a pregati pamantul in vederea plantarii porumbului si alte 260 de zile erau necesare pentru a creste si a-l recolta.

Preotii foloseau calendarul pentru a determina momentele in care anumite evenimente urmau sa aiba loc pe parcursul anului. La inceputul fiecarui uinal, o perioada de 20 de zile, un saman facea anumite calcule pentru a determina cand vor avea loc evenimentele religioase si ceremoniale. Apoi stabilea datele cele mai prospere sau norocoase pentru comunitate.

Calendarul Sferic precede Marea Numaratoare

In timp ce Tzolk’in servea eficient acestor activitati, el nu putea fi folosit in toate scopurile necesare maiasilor. De exemplu, nu putea masura un an solar, adica perioada necesara Pamantului sa faca o miscare completa de revolutie. Din acest motiv, maiasii aveau nevoie de un calendar mai precis, ca sa masoare ceea ce noi numim astazi an, necesitate care a condus la realizarea calendarului Haab.

Acesta era foarte asemanator cu cel Gregorian pe care il folosim astazi. Se baza pe rotatia Pamantului in jurul Soarelui si era folosit pentru agricultura, economie si activitati “contabile”. Asemeni calendarului Tzolk’in, era format din uinali, iar fiecare zi isi avea propriul numar si o glifa unica. Spre deosebire de Tzolk’in, care folosea 13 uninali, pentru a reprezenta 260 de zile, Haab continea 18 uinali, ca sa intruneasca un numar total de 360 de zile unice. Astronomii au remarcat insa ca 360 de zile nu ii ajung planetei sa faca un ciclu complet in jurul Soarelui, asa ca au mai inserat cinci zile nedenumite, in ciuda afinitatii pentru sume rotunde.

Totusi, desi acest calendar dura mai mult decat Tzolk’in, maiasii au vrut sa creeze unul care sa inglobeze o perioada si mai mare, asa ca s-au gandint sa combine cele doua metode de gestionare cronologica in reprezentarea Calendarului Sferic.

In cadrul acestuia, cele 260 de zile din Tzolk’in au fost imperecheate cu cele 365 ale calendarului Haab. Cele doua erau combinate dupa aceeasi metoda in care erau corelate numerele si numele in calendarul Tzolk’in. In acest fel, Calendarul Sferic avea 18.890 de zile unice, pentru o perioada de 52 de ani.

Era cel mai cuprinzator calendar din Mezoamerica de pana atunci, dar astronomii maiasi aveau dorinta sa “cartografieze” timpul peste generatii. Astfel, ei au pus bazele unui calendar capabil sa-i “poarte” peste sute si chiar mii de ani, pe care l-au denumit “Marea Numaratoare”. Durata pe care o reprezinta se numaste Marele Ciclu si consta din aproximativ 5.125 de ani si patru luni.

Acest ultim calendar s-a dovedit insa mai greu de inteles, fiind mai complex decat combinarea a doua calendare pentru obtinerea unuia nou. Cercetatorii zilelor noastre s-au ambitionat totusi sa descifreze si aceasta “tehnologie” ultima a maiasilor si au concluzionat ca pentru a gasi o corespondenta cu zilele calendarului Gregorian, este necesara numerotarea zilelor de la inceputul Marelui Ciclu al Marii Numaratori.

Se termina Lumea sau numai speculatiile?

Antropologul englez Sir Eric Thompson a comparat datele ambelor calendare si a confirmat banuiala ca inceputul Marelui Ciclu curent a fost la data de 13 august 3114 i.Hr., facand ca finalul acestei perioade sa fie, asa cum probabil banuiti deja, 21 Decembrie 2012. Teoreticienii cred ca aceasta este ziua in care lumea se va termina si toate fapturile vii vor muri. Totusi, maiasii insisi nu credeau cu adevarat ca lumea se va termina la finele acestui interval. De fapt, ei considerau ca este chiar un prilej de mare bucurie si noroc atunci cand planeta tranzita cu succes un intreg Mare Ciclu. La urma urmei, omenirea a mai suferit alte trei astfel de treceri si Pamantul se afla inca aici.

Ceea ce unii cred insa ca face acest al patrulea ciclu mai special, este ca el se termina odata cu desfasurarea unui important eveniment astronomic. In perioada zilei de 21 decembrie 2012, Soarele se va alinia cu centrul Caii Lactee, eveniment care se intampla o data la aproximativ 26.000 de ani si al carui efect nu poate fi decat presupus si speculat. Oamenii de stiinta rationali sunt insa de parere ca este putin probabil ca acest fenomen sa afecteze cumva Pamantul si se asteapta ca presupusa “Zi a Judecatii” sa treaca la fel ca oricare alta. In calendarul Marea Numaratoare, datele sunt reprezentate prin cinci campuri, asa cum datele noastre au numai trei. Acestea reprezinta, consecutiv, numarul de baktuni, cel de katuni, tuni, uinali si kini trecuti de la inceputul Marelui Ciclu pana la ziua urmarita.

sursa: http://www.descopera.ro



Legiunea straina – Legio Patria Nostra


Visul de a deveni razboinic, luptator sau simplu barbat al armelor ramane pentru totdeauna viu in sufletele unor copii. Cand cresc se uita in jur si nu regasesc nimic din valorile in care cred. Pasul urmator pentru o buna parte dintre acesti tineri este inrolarea. Legiunea straina este ea insasi o legenda vie care-i astepta pe toti cei gata sa-si desavarseasca destinul sub stindardul celui mai cunoscut corp militar din istoria moderna a omenirii.

In dimineata zilei de 10 martie 1831, sub soarele ucigator care ardea nisipurile algeriene, regele francez Louis - Philippe punea bazele entitatii militare denumita Legiunea Straina Franceza. Gurile rele ale istoricilor francezi spun ca aparitia unei asemenea forte armate s-a datorat faptului ca persoanelor straine le era interzisa inrolarea in armata franceza in urma unui edict oficial aparut in preajma Revolutiei din luna iulie 1830.

Scopul principal care a dus la aparitia Legiunii Straine a fost, insa, unul lipsit de aureola de romantism, aventura si eroism care avea sa invaluiasca odata cu trecerea timpului acest original grup de soldati. Regele Louis - Philippe nu a dorit decat crearea unei armate destinata exclusiv pentru protejarea coloniilor franceze si inabusirea oricaror incercari de revolta ale bastinasilor. Legionarii aveau, de asemenea, rolul de protectie al transportului materiilor prime extrase de Franta din colonii. In ciuda faptului ca in prezent multi analisti militari din cadrul N.A.T.O. considera Legiunea Straina nimic mai mult decat un anacronism, eficienta si valoarea sa ca etalon in cadrul trupelor de elita pe plan mondial, a dus la consacrarea Legiunii si a simbolurilor sale drept veritabile brand-uri recunoscute international. Faimosul corp militar a supravietuit unui imperiu, trei republici, doua razboaie mondiale, dezmembrarii retelei coloniale franceze si, in final, pierderii de catre Franta a locului de nastere al Legiunii Straine, colonia Algeria.

Istorie si profesionalism

Legiunea Straina nu este cunoscuta doar pentru ca este o unitate militara de elita. Celebrul sau “Esprit de Corps” este insasi creuzetul care uneste si anima acesta originala armata. Desi pentru detractori este doar o versiune romantata a unei banale adunaturi de mercenari cu apucaturi violent-grobiene, istoria si adevarul demonstraza exact contrariul. Datorita acestui sentiment indescriptibil de “Esprit de Corps” legiunea a supravietuit in trecut si isi trage puterea in zilele noastre. Aici vin barbati din toate colturile lumii, de toate conditiile sociale si toate religiile. Intr-adevar, unii dintre ei au un trecut nu tocmai imaculat, dar Legiunea-i primeste si le da o noua sansa, o viata pe care societatea din care proveneau nu le-o putea oferi niciodata. Aici invata pe pielea lor si cu propriul spirit adevaratele valori ale luptatorului, alaturi de sensul pur al unor notiuni tot mai des uitate, precum Onoare, Fidelitate, Fraternitate, Sacrificiu

Odata acceptat in randurile soldatilor, recrutul uita de deosebirile aparente dintre fiintele umane si isi slefuieste propria fiinta in conformitate cu paragrafele si regulamentele de ordine interioara ale Legiunii. Aici rasismul, egoismul, infatuarea, superficialitatea si zgarcenia sunt primele defecte umane de care viitorul legionar se va debarasa cat mai curand. Scandalagii au viata scurta in Legiune, iar consumul de alcool este prohibit. Conceptia conform careia Legiunea Straina este un refugiu pentru elemente antisociale si neadaptati nu este nimic altceva decat o simpla legenda urbana careia multi inca ii dau crezare.

De la inceputurile sale Legiunea a avut drept sediu principala oraselul algerian Sidi bel Abbes. Aici, in acest avanpost colonial francez in fata nemarginirii Saharei, se afla cea mai importanta parte din istoria si mostenirea lasata de Legiunea Straina. Asezarea si-a primit numele dupa cel al unui mistic musulman al carui mormant din mijlocul localitatii a devenit, cu timpul, centru de pelerinaj pentru credinciosii Islamului. Pana in anul 1961, Sidi bel Abbes a fost centrul principal de recrutarea al legionarilor, teren de antrenament, precum si cartierul general al Legiunii. Aici s-a slefuit spiritul Legiunii si tot aici s-a definitivat caracterul acestui grup de armata. Conform surselor istorice, sub soarele algerian s-au desfasurat unele dintre cele mai importante pagini din istoria Legiunii. Au devenit deja clasice confruntarile trecute dintre legionari si rebelii kabili care atacau neostoit forturile si taberele de campanie ale coloniei franceze.

Multi bastinasi nord-africani au ajuns totusi sa lupte sub flamura Legiunii. Pentru ei a fost infiintata o unitate speciala, faimoasa Armee d’ Afrique, compusa din nu mai putin celebrii spahii, zuavi, tiraliori, meharisti, harkii, gumi si vanatori africani. Impreuna cu voluntari veniti din intreaga lume, acestia au luptat in toate confruntatile armate din coloniile franceze din secolul 19, in razboiul franco-prusac, ambele razboaie mondiale, razboaiele din Mexic, Indochina, Benin, Madagascar, Congo si Algeria.

Momentul Camerone

Nicio evocare a vreunei batalii a trecutului nu prezinta o mai mare importanta pentru Legiunea Straina decat comemorarea bataliei de la Camerone. La data de 30 aprilie 1862, bravura si sacrificiul legionarilor i-a dus pe acestia deopotriva in legenda si in paginile istoriei universale. In preajma de zilei de 30 aprilie a fiecarui an, legionarii din lumea intreaga sarbatoresc aniversarea luptei de la Camerone. Fie ca se afla in junglele ucigatoare ale Guyanei Franceze, in desertul necrutator din Djibouti, in insulele pierdute din Pacific sau in cartierele generale din Vienot sau Strasbourg, ceremonia are o solemnitate deosebita. In cadrul unei parade publice, mana de lemn a capitanului Danjou este prezentata legionarilor si este citita cu glas tare povestirea luptei. Legionarii, cu toate decoratiile atarnand pe piept, defileaza cu inimitabilul lor pas lent si maiestuos, evocand o forta de nezdruncinat. In frunte, conform traditiei, sunt genistii, purtand sortul din piele de bivol si securea pe umar. Urmatorul moment important este acela in care seful de corp da semnalul inceperii veseliei. In ziua Cameronului si in noaptea urmatoare, totul este permis.

Compania capitanului Danjou numara in acea fatidica zi 62 de soldati si 3 ofiteri. In zori, compania escorta un convoi de refugiati catre orasul Puebla, care se afla sub asediul a 2000 de soldati ai armatei nationale mexicane. Legionarii au fost atacati de catre armata mexicana si fortati sa se adaposteasca intr-o hacienda locala denumita Camerone. In ciuda situatiei fara scapare, legionarii au luptat cu eroism pana la epuizare. Cand au ramas doar cinci legionari supravietuitori, acestia au constatat ca nu mai au munitii si au hotarat de comun acord sa atace la baioneta. Trei dintre cei cinci au fost impuscati iar ceilalti doi au fost luati prizonieri. Cei doi au fost adusi in fata generalului mexican Alberto Sanchez care, impresiunat de curajul si eroismul legionarilor, hotaraste sa-i elibereze pentru a se intoarce in Franta drept garzi de onoare pentru corpul capitanului Danjou, cazut in acea lupta.

In prezent, mana de lemn a capitanului este pastrata in Muzeul Legiunii din orasul Aubagne, unde este pazita zi si noapte de o garda de onoare. Mana din lemn apare in parada publica doar pe data de 30 aprilie.

Mergi sau Crapa

Acesta este probabil cel mai cunoscut motto al Legiunii Straine. Simplu si explicit, motto-ul este o marturie a duritatii antrenamentelor zilnice ale legionarilor si in egala masura o trimitere la vechi concepte martiale conform carora razboinicul este dator sa se infranga pe sine in fiecare zi, autodepasindu-si capacitatile umane. Cea mai importanta calitate a unui legionar este rezistenta fizica. Instructorii militari de aici insista tocmai pe dezvoltarea acesteia pentru ca odata cu rezistenta fizica creste si cea mentala iar psihicul se slefuieste la fel ca al unui razboinic desavarsit de odinioara. In comparatie cu cei 120 de pasi pe minut reglementati in cursul unui mars pentru infenteristii armatei franceze, legionarii trebuie sa mentina un ritm de 88 pasi pe minut in cadrul marsurilor.

Conditiile in care se desfasoara acestea sunt extreme de dure. In timpul antrenamentului legionarii marsaluiesc pe o distanta de 40 km avand in spate echipamentul militar si arma aferenta a caror greutate combinata variaza intre 25-30 kg in functie de anotimp si tipul de misiune. Traditional, in timpul marsului legionarii canta “Le Boudin” cel mai cunoscut cantec al Legiunii, vechi de peste 100 de ani. Alt aspect luat in serios in timpul pregatirii fizice si al antrenamentului de lupta, este cel al deprinderii tehnicilor de lupta corp la corp. In acest scop legionarii au dezvoltat un sistem de lupta care cuprinde elemente diverse din Karate, Jiu-Jitsu, Kung Fu, Silat si Sambo.

Nu este vorba de practicarea unei arte martiale propropriu zise, ci mai degraba de insusirea celor mai eficiente miscari folosite in lupta corp la corp. Antrenamentele sunt deosebit de solicitante atat pentru fizic, cat mai ales pentru psihicul uman. Se urmareste eliminarea fricii si a urii, considerate principalele vinovate in cazul pierderii unei lupte. Un membru redutabil al renumitelor unitati Beretele Verzi, din cadrul armatei americane, declara ca nu exista mare diferenta intre antrenamentul din Legiunea Straina si cele practicate de alte trupe de elita, cu o singura exceptie - aceea ca antrenamentul de mars, lupta si alergari se desfasoara pentru legionari in conditiile in care acestia nu au dormit in noaptea precedenta si nici nu au mancat nimic in ultimele zile…amanunte care fac diferenta!

Legio Patria Nostra

Sub simbolul Legiunii Straine, reprezentat de o grenada inconjurata de saisprezece flacari, au luptat mii de oameni de-al lungul istoriei. Pentru toti acestia Legiunea a fost casa, masa, si de multe ori chiar ratiunea de a trai. Aici un om nu era foarte mult judecat pentru trecutul sau, cat pentru calitatile de soldat si dupa capacitatea de a-si indeplini misiunile ce i se incredinteaza. S-a vorbit deseori despre legionari ca ar proveni din infractori, aventurieri fara credinta si lege, escroci, sau fii ai unor familii bogate care s-au abatut de la calea cea dreapta. Nimic mai fals. Fiecare voluntar face obiectul unei anchete discrete inainte de a fi primit. Daca se descoperea ca omul era cautat pentru fapte grave, portile Legiunii erau inchise in fata sa fara drept de apel.

Legiunea are mai multe devize, printre care si cea inspirata de de blazonul Regimentului 3 Infanterie straina : “ Legio Patria Nostra” – Legiunea este patria noastra. Noul legionar stia de acum inainte ca avea o noua familie si ca acesta nu-l va abandona niciodata, atat in lupta cat si in viata. Legiunea a avut si inca are propriile legi drastice care merg de la degradare la inchisoare. Functioneaza si un cod propriu al onoarei, dupa care erau judecati membrii ei.

Codul de onoare al Legiunii Straine Franceze

1. Legionar, esti un voluntar care serveste Franta cu onoare si fidelitate.
2. Fiecare legionar este fratele si camaradul tau de razboi, indiferent de rasa, nationalitatea sau religia lui. Considera-l fratele tau. Si el te va considera la fel.
3. Respecta-ti superiorii ierarhici precum si traditiile Legiunii. Disciplina si camaraderia sunt cu adevarat fortele pe care sa te bazezi. Curajul si onestitatea sunt singurele tale virtuti adevarate.
4. Fii mandru ca esti un legionar. Da dovada oricand de maniere elegante si inteligenta. Fii modest. Hainele si efectele sa-ti fie intotdeauna curate si ingrijite.
5. Esti un soldat de elita care are respect pentru propria persoana. Trateaza-ti armele cu respect, antreneaza-te si nu uita ca de armele tale depinde viata ta. Antreneaza-te constant astfel incat sa fii mereu in forma de lupta.
6. Misiunea ta este sfanta, indeplinesteti-o intotdneauna in respectul legilor si tratatelor internationale de razboi. Nu pregeta sa-ti risti viata pentru camarazii tai sau pentru indeplinirea misiunii.

sursa:http://www.descopera.ro/

duminică, 21 decembrie 2008

Ziua naţională a ORGASMULUI

Scris de: 3alex.es - Diciembre 21, 2008.
Categoria: SexualMENTE.

Interesanta chestia ce am aflat ieri si cum eu habar nu aveam ca exista asa ceva m-am gândit sa împart si cu voi aceasta informaţie.

Deci in noaptea de 22 Decembrie la ora 00:59 ar trebui ca toată lumea sa facă dragoste si nu contează daca o faci in cuplu, trio sau singur/a :) . Se spunea ca e noaptea plăcerii, păcii naţionale si a pozitivismului pentru ca după părerea specialiştilor daca toată lumea ar face dragoste in acelaşi moment se creează un fel de energie pozitiva.
Si eu m-am întrebat cum ar putea ca orgasmul sa ajute la salvarea lumii aşa ca am căutat explicaţia:
- In principiu senzatia de bine care ne-o ofera orgasmul ar trebui sa ne ajute ca sa vedem cum ar trebui sa fie toate momentele pe pământ. Momente de plăcere, liniste interioara si relaxare.
- Se mai spune ca acele câteva secunde de plăcere sunt un exemplu pentru salvării “încălzirii globale” pentru ca intr-un mod liber se poate produce energie fara a contamina planeta.
- Interesanta ideea ca atunci cand ai un orgasm nu te diferentiezi cu nimic de nimeni… chiar daca esti de culoare, latin sau oriental ai aceasi plăcere ca toata lumea deci TOTI SUNTEM EGALI.

In fine, nu stiu eu daca tot ceea ce se spune e adevărat sau nu pentru ca de mic copil nu m-am avut bine cu ştiinţa deşi admir felul in care pot vedea lucrurile cei din ştiinţă aşa ca mulţumirile mele pentru ca au găsit nenumărate motive pentru a promova sexul si plăcerea produsă de acest act atat de umanistic.

Mai jos va las un video “beautiful agony” destul de interesant…




luni, 15 decembrie 2008

Textilele ce îţi monitorizează sănătatea


Sună puţin ca în filmele SF, însă este oare posibil să purtăm haine ce ne monitorizează continuu sănătatea?
Categorie: Tehnologie
Autor: Cristian Presură

Sună puţin ca în filmele SF, însă este oare posibil să purtăm haine ce ne monitorizează continuu sănătatea şi ne anunţă la fiecare problemă potenţială? Astfel de idei circulă de mulţi zeci de ani, nu numai în domeniul scriitorilor SF, dar şi în laboratoarele moderne de cercetare, acolo unde mulţi oameni de ştiinţă sunt de părere că astfel de haine inteligente pot fi făcute chiar azi.

Dar pentru a construi aceste haine inteligente, avem nevoie de textile inteligente, altfel care ar fi câştigul? Desigur, am putea purta prin buzunare sau prinşi de interiorul hainelor diverşi senzori, care pot detecta automat tensiunea arterială sau nivelul de glucoză din sânge (important pentru bolnavii diabetici), însă ar mai putea fi numite aceste haine inteligente?

În imaginaţia vizionarilor, o haină inteligenta ar trebui să fie, în prima instanţă, ceea ce îi spune şi numele, adică o haină. Ceea ce ar face-o deosebită însă, ar fi materialele textile din care este făcută, care ar avea capacităţi electronice adiţionale. Astfel, aceste textile ar putea conduce curentul sau lumina, creând adevărate circuite electronice. Mai mult însă, ele ar putea funcţiona şi ca senzori, fiind astfel capabile de a măsura diverşii parametri fiziologici ai corpului uman, stocând această informaţie şi avertizând purtătorul de îndată ce primele semne ale unei boli apar.

Iată că, recent, un grup de cercetători americani şi chinezi au anunţat producerea unor astfel de textile, capabile de a conduce curent electric şi de a detecta semnale fiziologice în acelaşi timp. Astfel, cercetătorii au realizat fibre textile de bumbac pe care le-au acoperit cu un strat subţire de nanotuburi de carbon. Bumbacul a devenit astfel nu numai conductor, dar şi capabil de a detecta sângele pierdut de soldaţii răniţi.

Nanotuburile de carbon sunt structuri microscopice de fibre de carbon, cu un diametru de 50000 de ori mai mic decât al firului de păr. Ele sunt în principiu conductoare electric şi, odată ce acoperă fibrele de bumbac, le fac şi pe acestea din urmă conductoare. Ca să demonstreze practic că noile fibre conductoare de bumbac pot efectiv transporta curentul, cercetătorii au integrat o diodă luminescentă care a fost alimentată cu curent nu prin fire metalice, ci prin noile fibre de bumbac. Aşa cum era de aşteptat, dioda luminescentă a primit curentul necesar pentru a genera lumină.

Desigur, vă puteţi întreba de ce fibrele textile de carbon nu ar putea fi acoperite cu alt material conductor. Răspunsul nu este însă trivial, căci cele mai multe materiale încercate (ca de exemplu metalele) au creat fibre textile care erau prea grele sau se rupeau uşor. Nouă tehnologie dezvoltată păstrează însă rezistenţa şi greutatea fibrelor de bumbac şi este în principiu şi ieftină.

Cercetătorii americani şi chinezi nu s-au oprit însă aici şi au mai adăugat un strat special de anticorpi peste stratul de nanotuburi de carbon ce acopereau deja fibrele de carbon. Aceşti anticorpi au fost selectaţi special pentru detecţia albuminei, o proteină ce se găseşte în mod normal în sânge. În acest caz, odată ce sângele intră în contact cu fibra, albumina din sânge va interacţiona cu anticorpii de pe fibrele de bumbac. Rezultatul efectiv va fi o modificare a conductivităţii electrice a stratului de nanotuburi de carbon şi deci a conductivităţii electrice a fibrei de bumbac. Măsurând simplu rezistenta fibrei de bumbac putem atunci detecta prezenţa sângelui. Aplicaţia evidentă este cea a soldaţilor răniţi care, datorită şocului psihologic al bătăliei, nu realizează în multe cazuri gravitatea rănilor primite.

Desigur, noile rezultate sunt spectaculoase. Ne putem întreba însă, pe bună dreptate, cât de departe suntem totuşi de realizarea practică a unor astfel de textile (şi deci de haine) inteligente. Testul definitiv nu poate veni decât în laboratoarele companiilor de textile, acelea care trebuie efectiv să construiască astfel de haine. Căci, în practică, acestea dau peste probleme aparent simple, care se dovedesc însă insurmontabile.

Una dintre acestea este simpla spălare a fibrei textile. Rezistă noua fibră inteligentă unui proces de spălare repetitiv de cel puţin câteva mii de cicluri? De cele mai multe ori, răspunsul practic este negativ. Apoi, cum putem face conexiunea electrică dintre fibrele textile şi electronica necesară, ca microprocesorul, sau cardul miniaturizat de stocare a datelor? În practică se dovedeşte că o simplă lipire cu fludor nu este suficientă, căci conexiunea electrică se rupe după câteva îndoiri ce sunt inevitabile în fibrele textile. Nu în ultimul rând este problema măsurării efective a parametrilor fiziologici. În practică, aceasta este afectată puternic de mişcarea persoanei, care nu este un simplu pacient ce stă liniştit pe patul de spital. Semnalele măsurate sunt afectate astfel de erori, iar unele dintre acestea nu pot fi eliminate.

Să nu fim însă prea sceptici. Noile rezultate ale cercetătorilor americani şi englezi ne încurajează şi ne dau speranţe. Poate că vom trăi să putem purta noi înşine astfel de haine inteligente. Cert este însă că cercetătorii sunt foarte ocupaţi în acest domeniu, dar şi că tehnologia are nevoie pe moment de un progres sensibil pentru rezolvarea acestor probleme practice.

[www.stiinta.info] Sursa originală: PhysOrg

sâmbătă, 13 decembrie 2008

Britney Spears - Womanizer

Nanotehnologia VS Dumnezeu


Oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii prevad un potential „meci al mileniului III” intre avansul stiintific, respectiv nanotehnologia, si credintele religioase in care singurii care vor pierde sunt oamenii, anunta Daily Galaxy.

Pe de o parte se afla nanotehnologia, cea care ar putea aduce o veritabila Apocalipsa prin replicarea infinita a nano-robotilor si alterarea necontrolata a acestora, in timp ce la polul opus se afla Divinitatea, cea responsabila de uciderea majoritatii formelor de viata cu ocazia potopului care se regaseste in cele mai multe mituri ale lumii. Doua variante care ofera acelasi final pentru oameni.

O echipa de cercetatori americano-singaporezi a initiat un studiu amplu prin care se urmareste reactia oamenilor fata de nanotehnologie, iar rezultatul a fost unul surprinzator. Cele mai multe comunitati religioase resping ideea nano-robotilor, acceptand, in schimb, sa creada in existenta unui sau unor creatori divini. Ceea ce este si mai interesant, este faptul ca nimeni nu a mentionat in studiu varianta SF a autoreplicarii infinite a robotilor microscopici, iar acest aspect este putin cunoscut in cadrul unor astfel de comunitati. Ce anume provoaca, atunci, o atare reactie fata de stiinta, a unor oameni care nu au nici macar informatiile elementare despre nanotehnologie (cum ar fi cazul de fata)? Raspunsul oferit de oamenii de stiinta poate fi pe cat de simplu, pe atat de socant si de neasteptat... gelozia.

Cui ii va fi atribuita eventuala salvare a rasei umane, nanotehnologiei sau credintei? Aceasta se pare ca este ideea de la care vor porni numeroase dispute in viitorul apropiat.

Oamenii de stiinta au tinut sa sublinieze ca nu au intentionat, nici macar un moment, sa arunce o lumina negativa asupra credintelor religioase din prezent. Conform acestora, religia a oferit coduri morale extrem de puternice si de influente de-a lungul timpului. Problema, in opinia oamenilor de stiinta, apare in momentul in care se incearca explicarea stiintei prin preceptele religioase, fapt pe care ei il compara cu explicarea strategiilor economice moderne prin cunostintele elementare ale unui prescolar.

Sursa:DailyGalaxy din http://www.descopera.ro/

Orgasmul masculin fara ejaculare

Continenta sexuala este o practica orientala straveche, foarte apreciata de catre unele persoane. Ea presupune retinerea si conservarea lichidului seminal in timpul actului sexual. Si totusi, cand ejacularea sau, mai bine zis, neejacularea devine o problema, e timpul pentru un control medical.

Barbatii au fost dintotdeauna preocupati de sperma - ce culoare are, ce miros, gust, ce cantitate si cu ce forta iese. Aproape fiecare cultura a lumii atribuie un sens special acestui fluid.

Pierderea spermei a fost considerata secole de-a randul o dovada de slabiciune. Ea a avut un rol important chiar si inainte de 1779 cand s-a demonstrat stiintific pentru prima data ca celulele spermei sunt cele care fertilizeaza ovulul. Drept dovada, orice problema legata de aceasta poate reprezenta pentru unii barbati o adevarata catastrofa.

Ce este neejacularea?
Neejacularea inseamna incapacitatea ejacularii lichidului seminal. Ea poate fi rezultatul unor probleme fizice sau psihologice. Daca un barbat produce sperma, dar nu reuseste sa o elibereze, poate inseamna ca este infertil.

In cele mai multe cazuri insa, neejacularea nu inseamna ca un barbat nu poate ajunge la orgasm.

Cauzele psihologice ale neejacularii

Atunci cand neejacularea are cauze psihologice, nici orgasmul nu se produce. Ea poate fi temporara sau permanenta.

Neejacularea temporara inseamna ca barbatul poate elibera sperma doar in anumite situatii. Iar asta nu depinde numai de momentul in sine, ci si de persoana cu care are loc actul sexual.

Neejacularea permanenta apare atunci cand un barbat nu poate elimina sperma in timp ce este treaz, dar o elimina in timpul somnului. In astfel de cazuri, barbatul in cauza are probleme psihologice profund inradacinate.

Si masturbarea poate fi considerata un semn psihologic al neejacularii - barbatul ejaculeaza numai in timpul autostimularii si niciodata in timpul actului sexual. Stresul, la randul lui, are un efect semnificativ si trebuie luat in considerare.

Cauzele fizice ale neejacularii
Neejacularea poate fi rezultatul unor probleme neurologice. Pe langa acestea, diabetul zaharat constituie una dintre cele mai importante cauze.

Ce e de facut?
In primul rand, trebuie stabilite exact cauzele neejacularii. Doar dupa ce a fost stabilit un diagnostic clar se poarte primi tratament.

Metodele pentru tratarea neejacularii sunt diferite, de la psihoterapie si medicamente pana la folosirea unor electroejaculatoare

sursa: http://www.csid.ro

joi, 11 decembrie 2008

Anulam Craciunul? Iisus s-a nascut pe 17 iunie


Potrivit unui studiu de ultima ora al astronomilor australieni de la Port Macquarie Observatory, ar trebui sa strangem instalatiile luminoase de pe bulevarde, sa incetam comercializarea brazilor si sa oprim goana dupa cadouri, intrucat noi calcule indica 17 iunie ca fiind data reala a Craciunului, si nu 25 decembrie

Cercetatorii au refacut traseul stelei vestitoare a nasterii Mantuitorului, despre care Biblia sustine ca a fost urmarita de trei magi, pentru a-L gasi pe Acesta. Astronomul australian Dave Reneke s-a folosit de programe complexe de calculator pentru a cartografia pozitiile exacte ale tuturor corpurilor ceresti si a reface aspectul cerului noptii asa cum era el deasupra Tarii Sfinte cu mai mult de 2.000 de ani in urma. Astronomul a descoperit ca o stea stralucitoare a aparut intr-adevar deasupra orasului Bethlehem acum 2.000 de ani, dar ea indica nasterea lui Christos pe data de 17 iunie, si nu pe 25 decembrie, asa cum stiu crestinii dintotdeauna. Oamenii de stiinta sustin ca “steaua Craciunului” a fost cel mai probabil o aliniere a planetelor Venus si Jupiter, care s-au apropiat atat de mult incat au stralucit neobisnuit de puternic, ca o singura sursa de lumina, formata aproape brusc. Reneke presupune ca cei trei magi au interpretat lumina ca pe un semn mult asteptat si au urmat “steaua” pana la locul de nastere a lui Iisus, intr-un staul din Bethelehem, dupa cum descrie Biblia. Cercetarile ulterioare au plasat aceasta nastere undeva in perioada anilor 3 i.Hr. si 1 d.Hr. Folosind Evanghelia Sfantului Matei ca punct de referinta, oamenii de stiinta au localizat conjunctia planetara in constelatia Leului, in data exacta de 17 iunie a anului 2 i.Hr. Reneke sustine ca el si echipa sa dispun de software-ul necesar recreerii cerului noptii exact asa cum arata el la o data oarecare din ultimele cateva mii de ani. “Nu decretam ca este cu siguranta vorba despre steaua Craciunului, dar este cea mai plauzibila explicatie stiintifica din cate s-au formulat pana in prezent.” “25 decembrie este o data arbitrara pe care am acceptat-o, dar nu inseamna ca atunci s-a intamplat neaparat evenimentul, iar aceasta nu este o incercare de a defaima religia. De fapt chiar o sustine, aratand ca a existat intr-adevar un obiect stralucitor in acea vreme pe cerul Estului.”, a mai adaugat Reneke.

Sursa: Dailymail din http://www.descopera.ro/

Alte articole pe aceeasi tema:

Evangheliile gnostice - o alta perspectiva asupra religiei

Dorinta de a epata in fata femeilor a dus la criza economica


Barbatii au cheltuit dintotdeuna bani, produse sau cadouri pentru a atrage femeile, ne informeaza un nou studiu efectuat de o echipa mixta de istorici, sociologi si psihologi americani. Conform studiului publicat in prestigiosul Evolutionary Psichology, barbatii au cheltuit adevarate averi pentru a intra in gratiile femeilor.

Cei mai cheltuitori barbati sunt aceia care au avut cele mai multe partenere, dar isi doresc in continuare un numar si mai mare de relatii cu femeile.
Cheltuitul de energie pentru a atrage atentia femeilor este o activitate veche de mii de ani. Putem declara ca noi barbatii, o avem deja inscrisa in bagajul genetic. Daca barbatii din trecut erau apreciati daca aduceau acasa provizii, vanat, blanuri sau averi furate, in prezent situatia este usor diferita. Deoarece traim intr-o civilizatie consumerista, noi barbatii am ajuns sa ne aratam statutul in fata femeilor, etalandu-ne puterea financiara”, afirma Daniel Kruger, psiholog evolutionist in cadrul Universitatii din Michigan.

Profesorul Kruger a folosit in studiul sau date obtinute de la circa 400 de barbati si femei aflati in esalonul de varsta de 30-35 ani.
Conform rezultatelor obtinute, barbatii care au obiceiul de a-si cheltui majoritatea salariului lunar fara a economisi, s-au dovedit cei mai mari amatori de relatii si aventuri cu femei din afara casniciei.
Concluzia finala a studiului blameaza acest stil de viata ca fiind una din cauzele sociale de la baza declansarii crizei economice din prezent.
“Modul de a cheltui cat mai multi bani pentru a impresiona femeile, a rezultat in final intr-una din cauzele pentru care traim aceasta criza economica. Competitia intraspecifica din cadrul barbatilor americani precum si epatarea bunurilor in fata femeilor a dus la involutia economiei noastre”, incheie profesorul Kurger.

Sursa : Live Science din http://www.descopera.ro/

miercuri, 10 decembrie 2008

Si femeile ejaculeaza

Scepticii sustin ca ideea ejacularii femine vine din lupta pentru egalitatea dintre sexe. Femeile isi doresc cu ardoare sa poata face tot ceea ce fac barbatii si nu doar la serviciu, ci si in dormitor. Si totusi, ejacularea feminina nu este un mit!

Ce se intampla de fapt?
Ejacularea feminina este precum un mic dus ce tasneste din uretra, in momentul in care femeia atinge orgasmul.

In timpul excitarii, etapa premergatoare orgasmului, corpul femeilor tinde sa se incordeze, iar muschii peretelui vaginal nu fac exceptie. Pe masura ce femeia se apropie de punctul culminant, trupul ei se incordeaza din ce in ce mai tare pana la o “inclestare” completa.

Dupa orgasm, corpul si toti muschii se relaxeaza instantaneu, iar lichidul ce a stat pana atunci inchis in interiorul vaginului, sub presiune, va iesi brusc afara. Astfel are loc ejacularea.

Acest lichid este compus din substante cu rol in lubrifierea vaginala naturala si din mici cantitati de urina.

Femeile au “sperma” lor?
Ejacularea feminina reprezinta o eliberare de fluide din glandele Skene care inconjoara uretra si sunt omoloagele prostatei. Fluidul eliberat este, la randul lui, similar din punct de vedere chimic cu cel produs de prostata.

Ca si sperma, ejacularea feminina poate varia in culoare sau in consistenta. Dar de obicei ea este clara, laptoasa, fara miros si avand un continut ridicat de apa.

Gustul ei poate varia de la amar la dulce, in functie de dieta si consumul de apa, dar si de anumiti factori biologici sau de mediu.

Mai multa sau mai putina?
Unele femei vorbesc despre cateva picaturi atunci cand ejaculeaza, iar altele despre cantitati mult mai mari.

Din moment ce glandele Skene sunt de marimea unui bob de mazare, este greu de crezut ca femeile ce ejaculeaza mai mult de o lingura de fluid, elimina doar produsul acestora. Este foarte probabil, in cazul ejacularilor in cantitati mai mari, sa fie eliminata si urina.

Tu ai ejaculat vreodata, draga femeie?

sursa: http://www.csid.ro

Apare Noul Guvern Mondial ?


Formula prin care Planeta noastra sa fie condusa de un guvern unic care sa vegheze la dezvoltarea civilizatiei umane pare una desprinsa din cartile de conspirationism. Cu toate acestea, pe modelul Statelor Unite si al Uniunii Europene, se pregateste o noua forma de conducere planetara anunta prestigiosul Financial Times.

Un guvern mondial va include concepte noi si complexe, superioare acordurilor de cooperare intre natiuni si state, bazate pe legi si contracte internationale, este de parere reputatul futurolog[ FUTUROLÓG, -Ă s. m. f. viitorolog. (franceza=futurologue) ] Geoffery Barney, profesor la o serie de universitati de prestigiu.
Bazat initial pe modelul oferit de Uniunea Europeana si Statele Unite, noua entitate suprema internationala va avea in subordine o Curte Suprema unde vor fi judecati si tratati in mod egal toti cetatenii planetei fara a fi discriminati in legatura cu religia, nationalitatea, orientarea sexuala sau preferintele politice.

Un alt punct forte al viitorului Guvern Mondial va fi reprezentat de un for international al asigurarilor medicale si sociale. Tototdata, Guvernul Suprem va beneficia de serviciile fortelor de armata din lumea intreaga. Cercetatorii si analistii politici atrag insa atentia noilor provocari cu care se va confrunta acesta. Noul Guvern Modial va intampina astfel dificultati majore reprezentate de incalzirea globala si poluare, de criza financiara mondiala, lipsa alimentelor precum si razboiul contra terorismului. Analistul Gideon Rachman este de parere ca in ciuda problemelor amintite care sunt de natura internationala, majoritatea locuitorilor planetei vor dori sa-si mentina identitatea nationala si politicile autonome in cadrul tarilor de origine. Conform profesorului Rachman, atata timp cat nu se va gasi o armonizare a acestor doua aspecte, planurile unui Guvern Mondial vor fi pastrate in seifurile Natiunilor Unite.

Sursa : Financial Times din http://www.descopera.ro

marți, 9 decembrie 2008

Anul 2008 va fi mai lung decat precedentii



Ziua de 31 decembrie 2008 va fi, pentru toti oamenii, mai lunga cu o secunda decat anul precedent, anunta LiveScience.

Miscarea de rotatie a Terrei in jurul Soarelui dureaza circa 365,2422 zile, timp rotunjit de catre oamenii de stiinta la 365 de zile. La fiecare patru ani, insa, diferenta se concretizeaza in cea de a 29-a zi a lunii februarie in ceea ce numim ani bisecti. Cel putin, aceasta este informatia elementara care se invata in scoala.

Terra, insa, se micsoreaza treptat, iar viteza ei este intr-o continua crestere, lucru dovedit odata cu aparitia ceasurilor atomice. The International Earth Rotation and Reference Systems Service, organizatia care se ocupa cu monitorizarea si calcularea diferentelor de timp de nivelul secundelor sau microsecundelor care intervin in miscarea de rotatie a Terrei in juru Soarelui, afirma ca introducerea unei secunde in plus in calendarul obisnuit a avut loc sistematic inca din 1970. Ultima secunda adaugata a fost in anul 2005.

Noua secunda va fi introdusa la ora 23:59:59, in ziua de 31 decembrie 2008.

Sursa:LiveScience din http://www.descopera.ro/