vineri, 1 august 2008

Documentar feminin dar pentru barbati;)

Epilatul brazilian - survival kit
Hai sa vedem pe rand care sunt pasii pentru a beneficia de un epilat brazilian profesionist ca la carte, cam ce trebuie sa faci si la ce sa te astepti.
• In primul rand, trebuie sa te hotarasti daca esti pregatita sa apelezi la ajutorul unei cosmeticiene sau daca preferi sa te ajuti singura. Cam la ce sa te astepti?
• Daca te duci la cosmetica este posibil sa te simti jenata sa te dezbraci in fata cosmeticienei si sa o lasi pe aceasta sa abordeze zonele tale intime. Pe de alta parte, va fi mai putin dureros si mai eficient. Cu alte cuvinte, fara batai de cap. Mai trebuie bineinteles sa te si asiguri ca sunt respectate toate normele de igiene – ceara de unica folosinta si manusi de unica folosinta.
• Daca te duci singura in Brazilia ai sanse sa fie dificil si dureros. Nu vei avea de ce sa iti fie rusine si vei putea controla singura tot procesul de epilare. Cu toate acestea, cum nu stii exact cum sa procedezi si iti vor fi si greu accesibile anumite zone, ai sanse sa doara destul de tare si sa nici nu te epilezi suficient de bine.
• Cam cat dureaza un epilat brazilian? In functie de dibacia persoanei care il executa, epilatu brazilian va dura intre 20 si 30 de minute.
• Cum exact se va desfasura epilatul? Ordinea de aplicare a benzilor de ceara este – fata, lateral, spate. Va trebui sa te astepti sa fie nevoie sa stai in anumite pozitii deosebit de expuse pentru ca totul sa se desfasoare in regula.
• Tips pentru dureri insuportabile - Evident ca prima oara durerea va fi mai intensa. La fel a fost si in cazul epilatului pe picioare sau a celui axial. Ei bine, daca ti-e frica de durerile ce pot aparea in timpul epilatului inghinal, poti apela la mici trucuri.
• Cu vreo 2 saptamani inainte de epilat, cumpara niste benzi de ceara de unica folosinta de la supermarket. Incearca pe mici portiuni inghinale sa le folosesti. Durerea va fi mai usor suportabila daca vei fi doar tu cu tine si vei pregati pielea pentru ceea ce va avea de suportat la cosmeticiana.
• Cu o zi inainte, poti apela cu mare grija la o forfecuta si poti taia parul pubian, astfel incat lungimea medie sa fie de 2 mm maxim. Cu cat parul este mai scurt, cu atat va durea mai putin.
• In timpul epilatului, incearca sa te ciupesti de mana exact atunci cand cosmeticiana smulge ceara. Astfel te vei concentra asupra durerii din mana si va durea mai putin.
• Asteapta-te ca zona ta intima este predispusa iritatiilor. Prin urmare, la finalul epilarii, va trebui ca zona intima sa fie dezinfectata si va fi aplicata o crema impotriva iritiatiilor specifica zonei intime. Daca acest lucru nu se intampla, atrage-i in mod obligatoriu atentia cosmeticienei. Daca iritiatiile nu dispar pana acasa, va fi necesar sa aplici un talc pentru disparitia acestora in zona intima.
• In cazul ghinionist al aparitiei foliculitei, este necesara utilizarea unui antibiotic. Intreaba-ti cosmeticiana sau orice farmacist. Pentru a cumpara un antibiotic, vei avea nevoie si de o reteta de la medic.
• Daca ti s-a parut ok cosmeticiana la care ai fost, cere-i un numar de telefon si asigura-te ca ii lasi un bacsis gras. Vei veni in continuare la ea, pentru a trece peste jenele de rigoare.
• In mod normal, urmatorul epilat va urma la circa 2 saptamani dupa, cand parul pubian va atinge lungimea de 2 mm.

Ce frizuri se mai poarta?
Epilatul brazilian, bikini wax sau chelie - nu trebuie decat sa ii precizezi cosmeticienei tale ca vrei un epilat inghinal total. Restul poti lasa in seama ei. Epilatul brazilian este cel mai la moda la ora actuala. De ce? Pentru ca este cel mai igienic (avand in vedere ca multi microbi salasluiesc in parul publian), este foarte confortabil si deosebit de sexy.
Triunghi - acest stil presupune pastrarea unui triunghi de mici dimensiuni in jurul zonei intime. In jurul triunghiului, va fi folosita epilarea inghinala totala. Si pentru acest stil de epilat inghinal, este de preferat sa apelezi la cosmeticiana.
Forme traznite - poti evident in acest stil cu forma de triunghi, sa te epilezi in forma de orice. Poti opta pentru o litera, o forma anume sau cine mai stie ce idei iti mai vin.
Mustata lui Hitler - Nu este chiar un nume 'en vogue' pentru o frizura intima, dar se foloseste la fel de mult ca si triunghiul. Cum arata? Este epilata total zona inghinala, cu pastrarea unei singure linii subtiri de par care strabate muntele lui Venus.
Semi-natural - aceasta epilare inseamna epilarea liniei bikinilor si pastrarea parului pubian neras, eventual scurtand doar din lungimea lui cu ajutorul foarfecei.

Niciun comentariu: