vineri, 18 iulie 2008

Barbatii de pe Marte, femeile de pe Venus?

8 lucruri pe care femeile nu le inteleg la barbati

Barbatii fac un milion de lucruri pe care femeile pur si simplu nu le inteleg: stau tot timpul in fata calculatorului, nu lasa deloc telecomanda din mana si tocmai asta le scoate pe femei din sarite. De ce se intampla toate astea?

De ce stabilesc barbatii programul?

De-a lungul timpului, barbatii au invatat sa rezolve problemele fara a simti nevoia sa ceara ajutorul cuiva. Femeile, pe de alta parte, prefera sa discute cu oricine - vor sa-si impartaseasca temerile si nedumeririrle cu alte fiinte umane si sa vorbeasca despre ele.

Asa ca, atunci cand o femeie vrea sa discute cu un barbat, el se gandeste ca vrea sa fie ajutata cu acea problema, cand de fapt ea vrea sa impartaseasca sentimentele cu cineva.

Tocmai de asta barbatii cred ca isi arata dragostea pentru o femeie, in timp ce femeile cred ca reactia lui este o dovada clara ca nu este in stare sa o asculte.

De ce nu lasa barbatii telecomanda?

Cand un barbat se intoarce acasa de la serviciu, nu vrea sa discute cu nimeni si se refugiaza in fata televizorului.

Nu este ceva nefiresc pentru el ca se uita de 6 ori la acelasi program. Cand telecomanda este la el, scopul lui nu este de a urmari ce mai este nou in lume, ci de a uita problemele care il supara.

De ce nu cer indicatii?

Exista o gluma care ii evidentiaza foarte bine pe barbatii care nu vor sa recunoasca ca s-au pierdut si ca trebuie sa ceara indicatii:

"De ce este nevoie pe 4 milioane de spermatozoizi pentru a fecunda un ovul?
......Pentru ca niciunul nu vrea sa ceara indicatii."


Daca ar recunoaste ca nu stiu unde se afla, ar recunoaste ca sunt mai prejos decat restul. Asa ca orientarea este obligatorie.

De ce nu le place sa mearga la cumparaturi?

Un barbat poate cumpara doua costume, multe camasi si cravate, pantofi si haine intr-o clipita, in timp ce femeile trebuie sa verifice totul pana sa cumpere un singur produs.

De ce fug de responsabilitati?

Un barbat se poate simti mai atras de un club de fotbal decat de o femeie.
Din punct de vedere emotional este mai usor pentru el sa se simta atras de o echipa de fotbal decat de o femeie.

Asa ca nu este cazul sa te mire ca nu poate face diferenta intre ce este important si ce nu. Asa este proiectat creierul lui.

De unde vine dorinta de a avea intotdeauna dreptate?

Pana de curand barbatii au fost crescuti cu preconceptia ca trebuie sa fie tari si sa nu-si exprime sentimentele in fata celorlalti. Eroii lor sunt barbati care sunt capabili sa rezolve totul singuri si cresc, crezand ca vor fi niste ratati daca nu-si rezolva singuri problemele.

Sa recunoasca ca au facut o greseala ar insemna ca s-a inselat pe el insusi si tocmai de aceea ii este greu sa recunoasca ca nu este perfect.

De ce sunt barbatii atrasi de jucarii?

Barbatii sunt atrasi de stilul "fa-o singur": Le place sa construiasca avioane, vase sau orice lucru care are instructiuni si necesita calcularea vitezei, a unghiului si distantei.

Diferenta dintre baieti si barbati este pretul "jucariei". Ceea ce pentru femei este o tortura, pentru barbati este un hobby. Baietii se duc in magazine de jucarii, barbatii se duc in magazine electronice.

Nu este un lucru nestiut ca 90% dintre inventii sunt facute de barbati.

De ce nu inteleg femeile niciodata?

Barbatii cred ca femeile nu se concentreaza pe esenta lucrurilor, petrec tot timpul vorbimd aiurea si nu spun exact ceea ce vor. Tocmai de aceea trebuie sa traduca mesajele transmise de femei.

Creierele femeilor sunt "antrenate" sa comunice si in acelasi timp sa evite confruntarea directa. Asta este si motivul pentru care nu apare nicio problema cand doua femei vorbesc, pentru ca vorbesc aceeasi limba, dar daca o femeie vorbeste cu un barbat , conversatia lor poate fi foarte confuza , pentru ca de multe ori nu stiu care este scopul discutiei.

Niciun comentariu: