marți, 19 octombrie 2010

Cantareata android face furori in Japonia

Dansand si gesticuland precum o fiinta umana, o femeie-robot din Japonia canta si "respira" cu ajutorul unui sintetizator vocal.
Cantareata android face furori in Japonia (Video)

Cu pasi marunti, ne apropiem de un viitor imaginat numai de scriitorii romanelor science-fiction (SF), unul in care omul coexista alaturi de roboti, cei din urma reusind sa indeplineasca aproape toate sarcinile posibile.

Folosind cateva mecanisme hidraulice, japonezii au creat o cantareata robot (android) capabila sa danseze si sa cante in acelasi timp.

Pentru o senzatie cat mai "umana", acestia au folosit o masca din latex cu chip uman si cateva haine, pentru a ascunde scheletul metalic al vedetei.

Desi ar trebui sa ne ingrijoram ca un robot a ajuns sa cante si sa danseze in fata unui public, fiind acompaniat si de o echipa de dansatoare, pana la inteligenta artificiala mai este ceva de lucru.

Un semnal de alarma ar trebui sa isi ridice si cantaretii de manele, care au cam acelasi nivel de miscare pe scena si folosesc aceleasi efecte digitale de sunet, pentru ca androizii ar putea "sa bage" nunta dupa nunta, daca ii tin bateriile.



sursa: http://www.apropo.ro/